VINNER: Elia Viviani vinner, mens Peter Sagan blir tilskuer.
VINNER: Elia Viviani vinner, mens Peter Sagan blir tilskuer. Foto: Alvaro Barrientos

Viviani sterkest i spurten i Vuelta-avslutningen

Elia Viviani tok sin tredje etappeseier da Vuelta a España ble avsluttet søndag. Simon Yates mottok beviset på sammenlagtseieren i årets siste Grand Tour.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var italienerens 18. seier for året. Det er fem flere enn noen andre i årets sesong. Quick-Step-rytteren mistet riktignok opptrekket på slutten, men klarte likevel å ta seieren foran Peter Sagan og Giacomo Nizzolo i den forventede massespurten i Madrid.

– Jeg mistet opptrekket med to kilometer igjen, men jeg var ganske sikker på at jeg kunne vinne likevel, sa Viviani til Eurosport etter å ha vunnet sjarmøretappen.

Vegard Stake Laengen var også del av massespurten og tikket inn på en 52.-plass. Sven Erik Bystrøm kom inn på 113.-plass halvminuttet bak etappevinneren.

Trøyene var allerede klare så lenge innehaverne fullførte søndagens etappe, og i Madrid kunne Simon Yates juble for sammenlagttriumf.

Seieren betydde nok ekstra mye for briten etter han sprakk og mistet Giro d'Italia-seieren på de siste etappene i mai. Det er bare briter som har vunnet årets Grand Tour-ritt.

– Det er virkelig utrolig. Da jeg vokste opp, var jeg så vant til å se franskmennene, italienerne og spanjolene lede vei. Å se meg, Chris (Froome i Giro d'Italia) og Geraint (Thomas i Tour de France) vinne en Grand Tour samme år viser hvor langt sporten har kommet i landet, sier Yates til BBC.

Alejandro Valverde vant poengtrøya, mens Thomas De Gendt kunne ikle seg klatretrøya.

(©NTB)