LØP FOR LIVET: Steffen Iversen spilte Champions League-kvalifisering mot Besiktas.
LØP FOR LIVET: Steffen Iversen spilte Champions League-kvalifisering mot Besiktas. Foto: TV 2 Sportskanalen

– Vi måtte ta bagen over hodet og spurte for ikke å bli drept

Steffen Iversen advarer Sarpsborg 08 mot det som venter i Europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Besiktas mot Sarpsborg på TV 2 Sport 1 og Sumo torsdag fra kl. 18.15.

Sarpsborg 08 får den kanskje tøffesten testen i Europaligaen allerede i åpningen når de møter Besiktas i Istanbul torsdag.

– Det kommer til å bli en heksegryte uten like, advarer tidligere landslagsspiss Steffen Iversen i FotballXtra-studio.

– Jeg var der med Rosenborg i Champions League-kvalifisering. Vi parkerte bussen bak stadion og det kom flasker på halvannen liter med vann. Vi måtte ta bagen over hodet og spurte 50 meter for ikke å bli drept, sier Iversen. ​

Iversen innrømmer at Besiktas-supporterne satte et støtt i trønderne.

– Da vi kom opp på stadion, hørte vi noe vi trodde var fyrverkeri eller kinaputter, men det var mynter som smalt i skjold politiet sto med. Vi var litt smånervøse. Jeg startet ikke og vi på benken spilte litt to-touch, men når ballen trillet mot tribunen, var det ingen som hentet den, forteller han.

Sarpsborg skal også ut mot Genk og Malmö i gruppespillet. TV 2s ekspert Jesper Mathisen mener sarpingene har best sjanse mot Malmö.

– De kan hamle opp med alle lagene hjemme på kunstgresset. Om de virkelig har dagen og løper, presser og får med seg sju-åtte tusen i Sarpsborg, kan det blir veldig morsomt, sier Mathisen.

John Arne Riise, som også var gjest i FotballXtra, mener Sarpsborg har en klar hjemmebanefordel med underlaget.

– Kunstgresset har veldig mye å si. Jeg har snakket med mange, også folk i Liverpool, og de hater virkelig kunstgress, sier mannen med 110 landskamper og erfaring fra klubber som Monaco, Liverpool og Roma.

Riise hadde aldri trodd han skulle få se Sarpsborg i Europaliga-gruppespillet.

– Det er det som er fantastisk med fotball; du vet aldri. Gjør de ting riktig, har gleden og jobber hardt, så kan alt skje. Det er et lite mirakel at Sarpsborg er der, sier Riise.