STORM: Flere lavtrykk på rad fører til høststorm på Vestlandet til uka.
STORM: Flere lavtrykk på rad fører til høststorm på Vestlandet til uka. Foto: Storm Geo

restene av tropisk storm treffer norge:

Her treffer høststormen

Med flere lavtrykk på vei blir det en vindfull uke med mye nedbør for vestlendingene. – Onsdag er det varslet storm på kysten, forteller meteorolog.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med en rekke lavtrykk og rester fra den tropiske stormen «Helene» blir det en vindfull uke med mye regnbyger over store deler av landet.

– Verst blir det i ytre strøk i Hordaland og Sogn og Fjordane og nordover til Stad hvor det vil blåse opp til storm onsdag kveld, forteller Storm-meteorolog Beate Tveita.

Hun sier at vinden avtar litt på mandag, men tar seg opp igjen når restene av den tropiske stormen «Helene» passerer tirsdag. I tillegg utvikles et kraftig lavtrykk i Norskehavet som onsdag vil bli føre til storm på vestlandskysten.

Rester fra tropisk storm

Den tropiske stormen «Helene» har den siste uken beveget seg i Atlanterhavet mot Irland.

– Den vil passere Scottland mandag kveld eller tirsdag morgen. Det vil gjøre at vinden vil øke på Vestlandet i løpet av tirsdag, forteller Storm-meteorologen.​

TRE STORMER: Satelittbilde av NOAA fra 11. September som viser stormene Florence til venstre, Isaac i midten, og Helene til høyre. Alle i Atlanterhavet. Denne uken treffer restene av sistnevnte Norge. Foto: NOAA via AP
TRE STORMER: Satelittbilde av NOAA fra 11. September som viser stormene Florence til venstre, Isaac i midten, og Helene til høyre. Alle i Atlanterhavet. Denne uken treffer restene av sistnevnte Norge. Foto: NOAA via AP

Regn i Nord-Norge

Nord-Norge, som allerede har hatt sin første høststorm tidligere denne måneden, vil også få regn. I Barentshavet vil det oppstå nok et lavtrykk som bidrar til en våt uke for de i nord.

– Både Finnmark, Troms og Nordland vil få mye regn. I tillegg vil det hissige lavtrykket fra Norskehavet skape økende regn og kuling fra torsdag, sier Tveita.

MYE REGN: Det er meldt nedbør over hele landet, forteller meteorologen.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
MYE REGN: Det er meldt nedbør over hele landet, forteller meteorologen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Østlandet slipper billigst unna

Midt-Norge, Østafjells og Sør-Norge vil også få regn, men mye lettere regnbyger enn i vest. Østlandet slipper billigst unna.

– Der får man lengre perioder med opphold og merker mindre av lavtrykket. Men på torsdag og fredag vil det også bli mye regn på Østlandet, forteller Beate Tveita.