Ranet med seg ett poeng i Ranheim: – De må passe seg

Strømsgodset ranet til seg uavgjort på overtid. Det er ett poeng som kan vise seg å bli livsviktig i kampen for å unngå nedrykk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ranheim-Strømsgodset 1-1

Strømsgodset lå lenge an til å tape 0-1 borte for Ranheim søndag.

Hjemmelagets Andreas Helmerens sendte vertene i ledelsen etter 28 minutter og trodde nok at han hadde blitt matchvinner.

Så dukket Tokmac Nguen opp to minutter på overtid og reddet et svært viktig poeng for drammenserne.

Se begge målene i Sportsnyhetene øverst.

Med Start-seier og Stabæk-poeng har Strømsgodset dermed plutselig begge bein godt plantet i bunnstriden, kun fire poeng over direkte nedrykk.

– Om det er fortjent? Det vil jeg ikke påstå at det er, for jeg synes Strømsgodset har vært meget tam i den kampen her, men nå ser det ut til at de klarer å stjele med seg ett poeng fra Ranheim, sa Steffen Iversen i FotballXtra.

– Dette ene poenget kan vise seg å bli svært viktig for dem.

For til tross for et viktig bortepoeng, er sannheten at Strømsgodset nok en gang underpresterte, mener TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Drammenserne har ikke vunnet på fem kamper, og nå venter Molde, Sarpsborg 08 og Haugesund de neste tre rundene.

– Det er helt nifst å se dette Strømsgodset-laget. Med alle de gode spillerne vet vi hva de kan gjøre på sitt beste. Se laget, stallen og banken. At ikke de kan skape mål, sjanser og vinne kamper, er helt utrolig, sier Jesper Mathisen i FotballXtra.

– De skal passe seg nå hvis de ikke klarer å heve seg.

Etterlyser mer støtte til Pedersen

Steffen Iversen etterlyser mer støtte til Marcus Pedersen på topp.

– Selv om de har Marcus Pedersen med 14 mål allerede, trenger han mer støtte som spiss. De trenger at midtbanespillerne kommer opp og at ikke alt blir liggende på skuldrene til Marcus, sier Steffen Iversen.

– Det er ikke gode, gamle Strømsgodset som vi er vant til å se. Det laget som kommer i hundre på kantene med backene på overlapp og mange innlegg og haugevis av sjanser. Det har ikke vært sånn i det hele tatt. De var sånn på slutten av fjoråret. Tidligere år angrep de hele tiden og skapte målsjanser fra hele banen. Du hadde kantspillere og midtbanespillere som scoret, men i år er det kun Marcus Pedersen, ingen andre, sier Steffen Iversen.

– De prøver for hardt

Bjørn Petter Ingebretsen tok over som hovedtrener for Strømsgodset i sommer etter at Tor Ole Skullerud tok konsekvensen av en rekke dårlige resultater. Etter en brukbar start har imidlertid fremgangen uteblitt.

John Arne Riise var ukens gjest i FotballXtra. Han er bekymret for at drammenserne har trent for dårlig.

– Jeg vet ikke hva de gjør hele uken på trening. I fotball er det lett å skylde på ting, men også at det blir for rolig på trening. At man ikke trener hardt nok. Det er ikke noe man merker med en gang, men du blir straffet til slutt. Det kan ikke snus bare på en helg. Det tar lang tid å få tilbake. De har trent for dårlig og hatt for dårlig fokus på treningsarbeidet. Det er et eller annet som ikke stemmer, sier John Arne Riise.

– De gjør for mange personlige feil og blir straffet hver gang. Jeg husker de spilte fantastisk fotball og det kom en bølge med løp. Alt går feil vei nå, og selvfølgelig har fått seg en knekk. Det skal du ikke kimse av, det har ekstremt mye å si i fotball.

– Det er viktig å få humøret tilbake og få troen på egen ferdigheten og systemet laget skal spille. Ingenting slår viktigheten av spilleglede, for da flyter alt bedre. De må få senket skuldrene. Strømsgodset har presset på seg for å vinne. Alle vet når de har spilt dårlig, og da tror jeg de prøver for hardt. De må gjøre det enkle før det fancy. Alt skjer på treningsfeltet. Det er der jobben må gjøres, men det kan være for sent. Du kan ha en trener som kan snu det på to uker, men på lang sikt må det gjøres før sesongen, sier John Arne Riise.