Starts storkjøp med sitt første mål da Lillestrøm ble knust i bunnkampen

– Han har vist at han duger, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start - Lillestrøm 3-0

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Start tok en livsviktig 3-0-seier mot Lillestrøm, som måtte spille store deler av kampen med ti spillere etter utvisningen av Marius Amundsen etter 19 minutter.

– Vi er ikke tre mål bedre enn Lillestrøm, men tilfeldighetene gjorde det sånn, sier Start-trener Kjetil Rekdal til Eurosport.

– Det var en kamp som var utrolig spesiell. Det skjer utrolig mye det første kvarteret, og det som skjer der blir avgjørende for kamp. En marerittstart for vår del med målene, straffen, rødt kort og Erling Knudtzon skadet på bare ti minutter, sier LSK-trener Jörgen Lennartsson til TV 2.

Resultatet gjør at Start går forbi nettopp Lillestrøm og opp på kvalifiseringsplass. Lillestrøm ligger nå på direkte nedrykk.

– Det er blytungt for Lillestrøm, som går på et tap, får Amundsen utvist og Erling Knudtzon går ut med skade, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Storkjøpets første nettkjenning

Adeleke Akinyemi ble hentet for om lag ti millioner kroner fra Ventspils i august, men scoringene har latt vente på seg.

Mot Lillestrøm kom den endelig da han på nydelig vis satte inn 1-0, og i andreomgang hadde han muligheter til å score enda flere. Kevin Kabran doblet fra straffemerket, før Mathias Bringaker la på 3-0 etter pause.

– Adeleke Akinyemi har vært lovende i perioder i enkelte kamper, men målene har manglet. Han var nær sist. Han scoret mye i Europaliga-kvaliken for sin forrige klubb, så han har vist at han duger. Alle som er glade i Kristiansand, Sørlandet og Start håper han er målscoreren Start har trengt, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mahtisen.

Allerede etter fem minutters spill tok Start ledelsen ved Akinyemi, som rundlurte Marius Amundsen og satte inn 1-0 for kristiansanderne.

– Mannen som ble hentet for mange, mange millioner på overgangsvinduets siste dag har startet nedbetalingen. Det er en strålende prestasjon. Han kjørte karusell med en Lillestrøm-forsvarer. Marius Amundsen forsvant langt ut på den glatte banen i Kristiansand, sa TV 2s ekspert Jesper Mathisen i FotballXtra-studio.

Utvisning: – Helt korrekt

Ti minutter senere hadde Marcus Pedersen en avslutning i tverrliggeren, men i det Lillestrøm presset på for utligning, ble Herolind Shala lagt i bakken av Marius Amundsen innenfor 16-meteren.

Start fikk straffespark og Amundsen ble utvist, selv om det først var Simen Kind Mikalsen som feilaktig ble vist det røde kortet.

– Helt korrekt. Så lenge det er holding, så er det ikke et ærlig forsøk, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Kevin Kabran var sikker og satte inn 2-0 mot Lillestrøm med ti spillere.

Start skapte flere gode muligheter til å øke ledelsen, og tolv minutter før full tid fastsatte Mathias Bringaker resultatet til 3-0 for Start.