Fansen raste mot spissen, men uten å vite sannheten

Lucas Perez ble anklaget for ikke å ville byttes inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton-West Ham 1-3

Se kampsammendraget i videovinduet øverst.

En hardt presset West Ham-manager Manuel Pellegrini fylte 65 år søndag.

Den chilenske manageren fikk en fantastisk bursdagspresang av sommerens nyervervelse Andrij Jarmolenko.

I sin første Premier League-kamp fra start scoret ukraineren to mål, og var med på å sikre West Ham deres første tre poeng denne sesongen. 28-åringen ble stemplet som en flopp i Dortmund, men søndag så han ut som alt annet enn et bomkjøp.

Et skår i gleden for bursdagsbarnet Pellegrini var at Marko Arnautovic, som til tider terroriserte Everton-forsvaret, måtte forlate banen med en skade etter 65 minutter. Da hadde han nettopp scoret West Hams 3-1-mål.​

– Vi må sjekke det. Det var ikke leggen, men bak kneet. Vi får se angående neste uke, for akkurat nå gjør det ganske vondt, sier Arnautovic til Sky Sports etter kampen.

Sannheten om sur Pérez

En angriper som ikke fikk spille var Lucas Pérez. Spanjolen ble hentet til West Ham i sommer etter å ha feilet i Arsenal. Da Pellegrini brukte sitt tredje og siste bytte etter 71 minutter, fanget kameraene en tydelig misfornøyd Pérez i heftig passiar med en person i West Hams støtteapparat.

Ifølge engelske medier nektet angriperen å varme opp for West Ham. Det fikk West Ham-fansen til å rase mot spanjolen på Twitter. Men Pellegrini avkreftet at det var tilfelle.

– Det stemmer ikke. Lucas varmet opp tidligere, men idet Marko (Arnautovic) ble skadet, så satt han på benken, og da valgte jeg Antonio i stedet, sa Pellegrini etter kampslutt.

TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre mener situasjonen er medieskapt og udramatisk.

BARE LITT SUR: Lucas Pérez var bare irritert fordi han var spillesugen.
BARE LITT SUR: Lucas Pérez var bare irritert fordi han var spillesugen.

– At du blir forbannet fordi du ikke kommer innpå er noe helt annet enn det som først ble meldt. Det tar jeg som et positivt tegn, for da har du lyst til å komme innpå, da har du lyst til å gjøre en jobb for laget. Der ser man hvor mye som er medieskapt. Det er ikke rart at managerne rynker litt på nesen og vegrer seg mot sånne intervjusituasjoner, sa Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Første seier for West Ham

Laget fra Øst-London hadde tapt alle de fire første kampene i serien, og det var allerede begynt å bli hett under setet til den nye manageren Manuel Pellegrini.

Dermed var seieren svært kjærkommen for bortelaget.

Everton hadde på sin side ikke tapt i Premier League før søndagens kamp.

Deres nye brasilianske stjerne Richarlison scoret to for Brasil i landslagspausen, men i Premier League måtte han fremdeles sone etter å ha satt pannen i Bournemouths Adam Smith. Manager Marcos Silva måtte også klare seg uten skadde Seamus Coleman i forsvaret.

Jarmolenko fikk sitt første

Og det slo sprekker i forsvaret etter bare 11 minutter.

Ikke overraskende var det Marko Arnautovic som var arkitekten for bortelaget. Østerrikeren la igjen ballen med brystet til Pedro Obiang og stakk direkte i bakrom.

Everton-forsvaret klarte ikke å holde følge, og alene med Jordan Pickford trillet Arnautovic ballen uselvisk til Andrij Jarmolenko, som hadde styrtet inn fra sin kantposisjon.

Ukraineren fikk æren av å sette ballen i det tomme nettet i sin første Premier League-start.

– Det er aldeles glimrende spilt av West Ham. Dette er slik de ønsker å fremstå, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Tabbe av Pickford – nådeløst straffet av Jarmolenko

Etter en halvtime smalt det igjen fra nyervervelsen. Pickford gikk nylig høyt ut og meldte at han aldri ville ta like store sjanser med beina som Liverpools målvakt Alisson. Men den engelske landslagskeeperen var allikevel skyldig i et utilgivelig balltap da han upresset slo ballen rett til Mark Noble.

Noble fikk gitt ballen videre til Jarmolenko, og denne gangen var det hele langt i fra ferdigscoret for 28-åringen. Angriperen skar inn fra kanten og leverte to-tre skuddfinter før han bøyde ballen i hjørnet bak en utstrakt Pickford.

Flott scoring, men fryktelig svakt av Evertons målvakt.

– Den må du ta langt på vei ta på din kappe, Pickford. Hva i all verden er det du tenker på? sa Wikestad.

Everton skapte sjanser, men ga West Ham mange kontringsmuligheter etter ballbrudd. Etter 40 minutter mente imidlertid både hjemmelagets spillere og fans at West Hams Arthur Masuaku burde blitt utvist.

UVØRENT: Arthur Masuaku var hedlig som fikk fortsette på banen etter denne duellen.
UVØRENT: Arthur Masuaku var hedlig som fikk fortsette på banen etter denne duellen.

Venstrebacken satt knottene i bakhodet på Theo Walcott, men dommer nøyde seg med et gult kort.

– Dette er fæle saker. Han setter jo knottene i nakken på Walcott. Det er først og fremst uvørent, sa Wikestad om situasjonen.

Sigurdsson reduserte på overtid

På overtid av første omgang fikk blåtrøyene sin redusering. Da hadde Marcos Silva nettopp gjort et offensivt bytte da Morgan Schneiderlin måtte vike vei for lille Bernard som ble hentet gratis i sommer.

Det var imidlertid en gammel kjenning ved navn Gylfi Sigurdsson som på vakkert vis stanget inn 1-2, og dermed ga hjemmelaget en boost på vei inn til Marcos Silvas pauseprat.

Arnautovic scoret og ble skadet

Andreomgang startet like heseblesende som den første. Etter 60 minutter satt den igjen for bortelaget. Obiang og Arnautovic kombinerte nydelig enda en gang og åpnet opp Everton-forsvaret.

Til slutt var det østerrikeren som fikk æren av å tuppe inn 3-1.

– Det er glimrende spill! Er det her sesongen starter for West Ham og Pellegrini? sa Wikestad.

Det var Everton som hadde initiativet i kampen og presset på for scoring, men bakover lakk de som en sil.

Evertons forsvarere trakk nok et lettelsens sukk da Arnautovic måtte forlate banen bare tre minutter etter scoringen. Spissen pådro seg en skade i en duell, og ble erstattet med Michail Antonio.

Everton slet med å skape de helt store sjansene, men i det 84, minutt burde innbytter Oumar Niasse redusert. Den tidligere Brann-spilleren fikk stå helt alene i boksen og bredside et innlegg, men avslutningen gikk i tverrligger.

Dermed endte det med 1-3-tap for Everton som fremdeles står med kun én seier på fem forsøk.