Løkes dansepartner snakker ut:

– Jeg følte meg som et gissel på dansegulvet

Etter den sjokkerende opptredenen i Borat-drakt i helgens «Skal vi danse», vurderte dansepartneren til Frank Løke å trekke seg fra programmet.

– Etter at dansen var ferdig, poengene var gitt og lyset var slukket sto tårene så jeg måtte løpe ut, sier Tone Jacobsen.

TV 2 møtte dansepartnerne på den første dansetreningen etter at Frank Løke kastet klærne på parketten på direktesendt TV. Etter opptredenen i går ønsket ikke Jacobsen og snakke med partneren sin.

Søndag morgen ventet Jacobsen i dansesalen da en blomstbukett stakk inn døren.

– Det er første gang jeg har sett Frank rødme, sier Jacobsen til TV 2.

Satt ut

Jacobsen sier hun fikk sjokk da dansepartneren plutselig sto i Borat-drakten på gulvet:

– Plutselig sto han bare der, og jeg følte jeg ble et slags gissel på gulvet. Men så kommer man til et punkt hvor man bare må være profesjonell og kjøre på med det du skal gjøre, forteller Jacobsen.

Hun sier hun skjønner at mange trodde hun var med på stuntet, ettersom fargen på drakten var lik som de andre kostymene.

Selv følte hun seg sveket av dansepartneren.

– Tiden leger vel sår, men han må nok legge litt mer i det enn en blomsterbukett for at jeg skal stole på han igjen. Jeg håper å slippe å sjekke hva han har i buksa før vi går på, sier Jacobsen.

Har dårlig samvittighet

Løke sier han har dårlig samvittighet, men følte det var noe han var nødt til å gjøre.

– Jeg kunne ikke informere produsentene om det fordi da hadde jeg ikke fått lov. Jeg hadde skikkelig dårlig samvittighet. Noen gang kikket jeg ned på Tone i dansen og så at hun var preget av det, men hun var veldig flink og profesjonell. Det setter jeg pris på. Hun fullførte med stil og resten får vi ta på kammerset etterpå, sier Løke til TV 2.

– Hvis jeg ikke hadde gjort det, så har jeg en sterk følelse av at vi hadde røket ut. Så jeg kunne ikke inkludere noen i det. Men det fungerte jo faktisk. Vi gikk videre selv om vi fikk en ener av dommerne, sier Løke.

Strategien hans for å vinne tilbake partnerens tillit er å kjøpe ting, være snill og oppføre seg.

Vurderte å trekke seg

Etter stuntet på parketten fikk Tone Jacobsen lov til å trekke seg fra programmet.

– Jeg fikk frie tøyler til å trekke meg hvis jeg ville, og jeg setter veldig pris på at TV 2 bryr seg så mye om mitt vel og ve. Men reaksjonen gikk over selv om jeg virkelig vurderte å gjøre det, sier Jacobsen.

Det er Frank Løke veldig glad for at hun ikke gjorde.

– Hun er profesjonell og hun har sagt at hun vil være med videre til neste dans. Jeg håper hun vil være med videre også, sier han.

– Satire og humor

Løke sier han kan forstå at det er provoserende for noen at han sjokkerer på denne måten i et familieprogram. Han mener likevel det kun er ment som satire og humor.

– I disse dager vises sekskanter på TV, så da er en Borat-drakt ganske uskyldig. Det finnes alltid folk det ikke appellerer til, men det var mange som kom bort og ville ta bilder med meg etter showet, forteller han.

Siden han selv bruker sjokkfaktoren for å vinne publikums hjerter, hinter han til nye påfunn til neste uke.

– Jeg måtte sjokkere for å komme videre sist. Neste helg blir det nye muligheter men jeg og Tone må bli enige om det. Det blir kjempegøy hvis det blir gjennomført. Det kan fort være at folk blir sjokkert. Jeg håper egentlig vi ikke får det til, men det ser ut som det skjer, sier Løke.