Fikk massiv kritikk etter støtte til kontroversiell politiker – nekter å trekke den tilbake

Lucas Moura nekter å trekke tilbake sin støtte til den brasilianske politikeren Jair Bolsonaro som ble knivstukket denne måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham tapte lørdag 1-2 hjemme for Liverpool, og har dermed tapt to kamper på rad i Premier League.

Se Lucas Moura herje med Manchester United i videovinduet øverst.

Lucas Moura var igjen lagets beste, men etter kampen var pressen mest interessert i brasilianerens politiske ståsted.

26-åringen fra São Paulo har nemlig skapt furore denne uken etter at han kom med støtteerklæringer på Twitter til den svært kontroversielle brasilianske presidentkandidaten Jair Bolsonaro.

Reaksjonene og kritikken lot ikke vente på seg etter stjernens støtteerklæringer. Grunnen er Bolsonaros politiske ideologi.

Høyrepopulist – ble knivstukket denne måneden

Bolsonora sies å tilhøre en populistisk, ytterliggående høyrefløy, og har også blitt sammenlignet med USAs president Donald Trump.

KNIVSTUKKET: Jair Bolsonaro hadde store smerter etter å ha blitt knivstukket under et valgkamp-arrangement 6. september.
KNIVSTUKKET: Jair Bolsonaro hadde store smerter etter å ha blitt knivstukket under et valgkamp-arrangement 6. september. Foto: Stringer

Den 63 år gamle tidligere offiseren har gjort seg svært kontroversiell etter en rekke homofobiske uttalelser. Han mener også at våpenlovene i landet er for strenge, og har uttrykt sin støtte og beundring overfor det militære diktaturveldet som styrte Brasil i årene fra 1964-85, en tid hvor flere tusen politiske motstandere ble torturert, og flere hundre ble henrettet, skriver The Guardian.

Avisen skriver også at han vil bli stilt overfor Høyesterett i landet etter å ha kommet med «ytringer som nørte oppunder hat og egget til voldtekt

6. september i år ble Bolsonaro knivstukket under et valgkamp-arrangement. Presidentkandidaten skal ikke være i livsfare, og angrepet har styrket Bolsonaros aksjer i det brasilianske valget. Fra sykesengen kan nemlig 63-åringen se at han nå topper meningsmålingene.

Klubben ville ikke at Moura skulle prate om politikk

Etter Lucas Mouras støtteerklæringene på Twitter dukket opp denne uken, fikk pressen streng beskjed av Tottenham om ikke å stille brasilianeren noen politiske spørsmål i oppkjøringen til kampen mot Liverpool, ifølge journalisten Joao Castelo-Branco som jobber for ESPN Brasil.

Det skal imidlertid ikke Moura selv ha brydd seg om etter kampslutt.

– Dessverre så forutså jeg at mine meninger ville få en overdreven ettervirkning. Det har fått mer oppmerksomhet enn det burde av mediene. Jeg ønsker derfor å fortelle hvor jeg står selv, sa angriperen i pressesonen etter kampen ifølge UOL Esporte gjengitt av nettstedet 101greatgoals.com.

– Jeg er en vanlig borger før jeg er en fotballspiller, og jeg har rett til å bekymre meg over det som skjer i landet mitt. Jeg svarte på en sivilisert måte på noen av spørsmålene som dukket opp på Twitteren min, men dessverre så finnes det folk som ikke kan respektere dem som har forskjellige meninger.

– Å vite hvordan man skal leve med forskjellige meninger er del av det å ha et demokrati. Jeg elsker min familie og mine venner lidenskapelig, men jeg er ikke alltid enig med dem, sa Moura til det brasilianske nettstedet.

Splitter folket – og fotballstjernene

Tottenham-spilleren høstet støtte av kollegaen Felipe Melo etter sine ytringer på Twitter denne uken.

– Bra, Lucas. La oss kjøre på Bolsonaro, det spiller ingen rolle hva de sier, skrev den tidligere Juventus-spilleren ifølge Washington Post.

Også den gamle legenden Cafu skal være en tilhenger av 63-åringen.

Den tidligere Lyon-spilleren, frisparkspesialisten Juninho Pernambucano, kan imidlertid ikke skjule sin forakt overfor den kontroversielle presidentkandidaten.

– Jeg visste ikke at Bolsonaro-velgere fulgte meg. Vær så snill, ikke gjør det. Jeg vil ikke ha et høyt antall følgere, jeg vil ha dem som er mennesker med karakter.