VENTER PÅ DEBUTEN: Fabinho har fortsatt ikke fått sin første obligatoriske Liverpool-kamp.
VENTER PÅ DEBUTEN: Fabinho har fortsatt ikke fått sin første obligatoriske Liverpool-kamp. Foto: Carl Recine

Klopp om Fabinho-vraking: – Jeg liker ikke situasjonen

Jürgen Klopp mener han ikke kan gjøre noe med forventningene folk hadde til Fabinho.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham mot Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo fra kl. 12.45.

Fabinho kom fra Monaco til Liverpool med en prislapp på rundt en halv milliard kroner og med store forventninger, men midtbanespilleren har til gode å debutere når fire serierunder i Premier League spilt.

Han satt på benken i seriepremieren mot West Ham, men har vært ute av troppen i de tre siste Premier League-kampene.

– Det er absolutt ikke noe problem, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse før storkampen mot Tottenham lørdag.

– Jeg liker ikke situasjonen, for jeg liker ikke å si til Fabinho, som er full av energi og ønsker å spille, at han ikke kommer til å bli involvert. Det er ikke hyggelig, men det er en del av jobben, fortsetter tyskeren.

Klopp sammenlignet, som han også har gjort tidligere, situasjonen med den de daværende nysigneringene Andy Robertson og Alex Oxlade-Chamberlain opplevde i fjor høst.

– Han kom fra en annen liga og spilte i et helt annet system enn det vi bruker, så det tar tid. Planen var og er fortsatt at han skal gjøre oss bedre.

Fabinho var ikke med i Brasils VM-tropp, men var tatt ut som høyreback til landskampene den siste uken. Han spilte i forsvaret i 2-0-seieren over USA, men sto over mot El Salvador natt til onsdag. Det samme gjorde klubbkameratene Roberto Firmino og Alisson Becker.

– Jeg mener alt er fint, men jeg vet at situasjonen ikke er den folk forventet, men jeg kan ikke endre det, sier Klopp.

Ifølge Daily Mirror kommer Fabinho til å være tilbake i kamptroppen mot Tottenham i skadefraværet til Adam Lallana. Engelskmannen pådro seg en lyskeskade på trening med landslaget forrige uke.

Tabloidavisen skriver at Liverpools brasilianere returnerte fra landslagsspill ett døgn tidligere enn ventet. Trioens privatfly fikk klarering til å ta av fra Washington langt tidligere enn først ventet. Dermed kunne de trene torsdag.