Thoresen-brødrene sikret Storhamar-seier

Storhamar slo tilbake etter tapet mot Stavanger Oilers. Anført av Thoresen-brødrene ble det en komfortabel seier mot Stjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stjernen - Storhamar 1-5

En super midtperiode og tre mål av Thoresen-brødrene sørget for at Storhamar tok med seg tre poeng fra Stjernehallen.

– Det er en perfekt spiller å ha for oss. Når han setter sine svarte øyne i gruppen, så begynner man å jobbe hardt, sier trener Fredrik Söderström om tomålsscorer Patrick Thoresen.

Den rutinerte 35-åringen var fornøyd med at Storhamar hentet hjem sin første trepoenger for sesongen.

– Vi hadde noen tap på rad nå med Champions League-tapene, så det var godt for selvtilliten med tre poeng, sier Thoresen til TV 2.

Slik var kampen
Etter en jevnspilt førsteperiode, skrudde Storhamar virkelig opp tempoet i midtperioden. Fire minutter ut i perioden scoret Storhamar sitt første for kvelden. Lagets største stjerne var først på en retur og prikket inn 1-0.

– Det er selvfølgelig Patrick Thoresen, som ser ut som han kommer rett fra en Game of Thrones-episode, sa TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

– Det er en innbitt Patrick Thoresen som er i topp, topp form, sa Skjelbæk.

Senere i samme periode doblet gjestene ledelsen da Steffen Thoresen styrte inn et skudd fra Andreas Øksnes.

– Steffen Thoresen er ikke redd pucker i alle fall, fastslo TV 2-kommentatoren.

Helt på tampen av midtperioden var det nok en gang duket for en Thoresen-scoring i Østfold da Patrick scoret sitt andre for kvelden.

– Det er brødrefestival i Fredrikstad. Det er storebror Patrick igjen, sa Skjelbæk.

– Han er på rett sted igjen. Han kommer inn fra siden og runder keeper, sa TV 2-ekspert Erik Follestad.

Men det var ikke bare Thoresen-brødrene som kunne score mål for Storhamar. I midtperiodens siste sekund scoret Robin Dahlstrøm kveldens fjerde mål for Storhamar.

Stjernen-redusering, men ingen spenning
​Med syv minutter igjen av kampen fikk endelig hjemmefansen litt å juble for da Hampus Gustafsson klinket inn reduseringen i nærmeste kryss mot sine gamle lagkamerater.

– Det smakte nok godt for Hampus. Et lite plaster på såret, sa Follestad.

Men spennende ble det aldri i Fredrikstad. For i overtall scoret Martin Rønnild Storhamars femte mål for kvelden.

– Det er et perfekt power play. Det er helt sikkert noe de har trent mye på og snakket om, sa Follestad.

Dermed endte det med 5-1-seier til Storhamar.

Oilers-tap
​Storhamars overmenn fra serieåpningen, Stavanger Oilers, klarte ikke å følge opp den imponerende starten. I hjemmemøtet med Manglerud Star vant Oslo-klubben til slutt 3-2 etter straffeslag.

Manglerud Star sjokkerte hjemmepublikummet i starten av kampen. Først fikk de sjansen fem mot tre som resulterte med et skudd i stolpen, og i spill fem mot fire like etterpå gikk de opp i 1-0 ved Michael McNicholas. Bortelaget fortsatte med å være det beste laget en liten stund, men det var hjemmelaget som utlignet til 1-1 med 4.28 minutter igjen av 1. periode. 1,91 meter høye Markus Vikingstad scoret sitt første for klubben i eliteseriesammenheng, og også det målet kom i overtall.

Kvikkere

Oilers virket kvikkere i 2. periode, og bare knappe to minutter var spilt da Jacob Lagacé scoret etter straffeslag. 2-1 sto seg perioden ut. Oslo-laget spilte sin første seriekamp for sesongen og nektet å gi seg, og 4.32 minutter ut i 3. periode utlignet Manglerud Star til 2-2. Scoringen kom ved Evan Allen.

Stavanger Oilers vant skuddstatistikken suverent, men Manglerud Star hadde banens klart beste i keeperen Mike Morrison, og derfor var det heller ikke uventet at de grønne stakk med flest poeng. Forlengningen endte målløs, og M/S var best på straffer. Dermed ble det 3-2-seier til bortelaget.

Annen strake

Sparta tok sin annen seier på rad da nykommeren Ringerike ble slått 3-1 på bortebane. Peter Quenneville scoret to og Tommy Kristiansen ett for Sparta. Ringerikes mål kom ved Thomas Lystad.

Lillehammer tapte 2-5 hjemme for Frisk Asker. Det var Lillehammers annet strake tap og Frisks første seier.

(©NTB/ TV 2)