Denne uken er det ny Champions League-runde tirsdag og onsdag - før Europa League på torsdag og ny Premier League-runde til helgen.​
Er du kunde hos RiksTV, Get, NextGenTel eller Viasat har du tilgang til TV 2s Champions League-kamper, et utvalg kamper fra Europa League og Premier Leagues på TV 2 Sport 1. Les mer om hvordan du får tilgang til kanalen nedenfor.


TV 2 Sport 1 og Altibox - hva er riktig?

Vi skjønner at det er vanskelig for folk å henge med på hvilke kamper som går hvor, og at det er frustrerende når partene som forhandler kommer med stadig nye utspill i mediene. Fredag 1. mars gikk Altibox ut og sa at de ikke har fått noe tilbud om å distribuere TV 2 Sport 1.

Dette er et utspill fra Altibox som vi i TV 2 ikke kjenner oss igjen i. Både fordi vi er midt i distribusjonsforhandlinger, men også fordi innholdet i dette utspillet har flere feil. Så sent som torsdag 28. februar fikk Altibox et nytt konkret tilbud fra oss. TV 2 vil ikke forhandle i mediene, ei heller i sosiale medier, men vi ønsker å poengtere følgende:

1: Altibox har siden 2017 visst at TV 2 kjøpte deler av rettighetene til Champions League. Dersom Altibox har lovet dette til kundene sine, har de gjort opp regnskapet uten oss.

2: TV 2 Sport 2 er ikke en «nedgradert» kanal. Det er en videreføring av TV 2 Sportskanalen. Denne kanalen har aldri hatt eksklusive fotballkamper fra Premier League, Champions League og Europa League. Disse rettighetene er nytt innhold som vi lanserte med TV 2 Sport 1.

3: Altibox har tidligere takket nei til å forhandle om en distribusjonsavtale for TV 2 Sport 1. De har ønsket å forhandle en ny distribusjonsavtale for hele TV 2s tilbud der kanalen er inkludert. Disse forhandlingene er nå påbegynt.

4: TV 2 har ikke krevd at TV 2 Sport 1 skal tilbys til alle kundene. Vi har tilbudt TV 2 Sport 1 som en valgfri kanal, slik den for eksempel ligger hos Get.

Altibox må velge hva de ønsker å tilby sine kunder, siden det er de som disponerer pengene på vegne av sine kunder. Foreløpig har de valgt å ikke tilby TV 2 Sport 1.

TV 2 ønsker å fortsette dialogen med Altibox ved forhandlingsbordet.

Til seerne som ønsker umiddelbar tilgang til TV 2 Sport 1 minner vi om at de kan fritt velge sin tv-leverandør og at de også kan velge hva de ønsker å betale for og se på TV 2 Sumo.



Slik sikrer du deg tilgang til fotball- og sportsvåren hos TV 2


Med kanalen TV 2 Sport 1 sikrer du deg tilgang til utvalgte kamper fra Champions League, Europa League og Premier League – i tillegg til Nations League (kamper fra EM-kvalifiseringen i fotball). Denne våren vises flere kamper med Manchester United og Liverpool i Premier League og Champions League på TV 2 Sport 1. Er du kunde hos RiksTV, Get, Viasat, NextGenTel eller TV 2 Sumo – har du tilgang til TV 2 Sport 1 med all den viktigste fotballen denne våren.

TV 2 har tilbudt kanalen TV 2 Sport 1 til alle tv-leverandører, men foreløpig er det dessverre slik at Telenor T-We, Canal Digital og Altibox har valgt ikke å tilby denne kanalen til sine kunder. Kanalen TV 2 Sport 1 tilbys på følgende kanalplasser: RiksTV – kanalplass 12, Viasat – kanalplass 13, NextGenTel – kanalplass 64 og Get – kanalplass 122. Kanalen og sportstilbudet er også tilgjengelig hos TV 2 Sumo.

Er du kunde hos en av tv-leverandørene som ikke tilbyr TV 2 Sport 1? Klikk her for å få tilgang til innholdet via TV 2 Sumo!

Har du spørsmål om hvordan du kan følge sporten på TV 2 Sport 1 eller tilgang til denne – så har vi samlet de vanligste spørsmålene her:

Hvorfor tilbys TV 2 Sport 1 hos noen TV-leverandører, men ikke alle?
Alle TV-leverandørene har får fått tilbud om den nye kanalen «TV 2 Sport 1». Er du kunde hos RiksTV, Get, Viasat og NextGenTel har du tilgang til kanalen. Telenor T-We, Canal Digital og Altibox har valgt å ikke tilby TV 2 Sport 1 til sine kunder.
Altibox melder til sine kunder at de ikke har mottatt et tilbud, vi har alltid ønsket å tilby TV 2 Sport 1 til Altibox, men de har ikke ønsket et tilbud på denne kanalen alene. Altibox har bevisst ønsket å knytte en avtale om distribusjon av TV 2 Sport 1 til andre fremtidige forhandlinger om en ny distribusjonsavtale av hele TV 2s tilbud.
Er du kunde hos en av tv-leverandørene som ikke tilbyr TV 2 Sport 1 klikk her for å få tilgang til innholdet via TV 2 Sumo.

Hvorfor sendes ikke kampen på TV 2 Sport 2 som alle har tilgang til?
Den nye kanalen TV 2 Sport 1 er ment å ligge i «grunnpakketilbudet» hos TV-leverandørene – på lik linje med TV 2 Sport 2. Når en ny kanal lanseres tilbys denne til alle TV-leverandørene, men ikke alle har så langt valgt å tilby denne kanalen videre til sine kunder. RiksTV, Get, NextGenTel og Viasat tilbyr TV 2 Sport 1 til sine kunder. Er du kunde hos en av tv-leverandørene som ikke tilbyr TV 2 Sport 1 kan du skaffe deg tilgang via TV 2 Sumo – klikk her for mer informasjon.

TV 2 Sport 2 viser norsk ishockey, håndball, sykkel, sjakk og poker, i tillegg til sportsmagasiner og dokumentarer.
TV 2 Sport 1 viser det beste fra europeisk fotball med kamper fra Champions League, Europa League og Tippekampen lørdag kl. 16.00 fra Premier League (parallellsending med TV 2 Sport Premium). I tillegg får du landslagsfotball med EM-kvalifisering og Final Four-turneringen i Nations League. ​

Må jeg betale ekstra for å få tilgang til kanalen TV 2 Sport 1 hos min TV-leverandør?
TV 2 ønsker at kanalen skal være tilgjengelig for alle. Det er de ulike TV-leverandørene som styrer priser, pakker og tilbud mot sine kunder. Kanalen er tilgjengelig hos distributørene Riks-TV, Get, NextGenTel og Viasat.

Hvorfor får ikke kunder som har abonnement på TV 2 Sport Premium tilgang til TV 2 Sport 1?
TV 2 Sport 1 er ikke en betalingskanal, men er ment å tilbys i et «grunnpakketilbud» hos tv-leverandørene. Alle tv-leverandører har tilbud om å distribuere TV 2 Sport 1. Kanalen er tilgjengelig hos RiksTV, Get, Viasat og NextGenTel. Telenor T-We, Canal Digital og Altibox foreløpig har valgt ikke å tilby kanalen til sine kunder.

Inntil kanalen er på plass hos din tv-leverandør anbefaler vi tilbudet fra TV 2 Sumo – der du får tilgang til TV 2s kamper fra Champions League, alle kamper fra Europa League, Nations League med mer via pakken «Sport» fra kun 99 kroner i måneden. Klikk her for mer informasjon.

Har du «Premier League og sport» hos TV 2 Sumo, vil du nå få tilgang til all sport fra TV 2 med denne pakken til 399 kroner i måneden.

Vil det arrangeres flere fotballkino-visninger som det som ble arrangert på Colosseum kino 12. februar; Manchester United – PSG?
Foreløpig er det ikke planlagt flere visninger enn denne på Colosseum kino, og det vil gjøres en vurdering om det skal arrangeres flere visninger.


Her er en foreløpig sendeplan for fotball på TV 2 Sport 1:

21. mars kl. 15.50: Kasakhstan – Skottland (EM-kvalik)
21. mars kl. 20.35: Belgia - Russland (EM-kvalik)

22. mars kl. 20.35: England – Tsjekkia (EM-kvalik)

23. mars kl. 14.50: Georgia – Sveits (EM-kvalik)
23. mars kl. 17.50: Sverige – Romania (EM-kvalik)
23. mars kl. 20.35: Italia – Finland (EM-kvalik)

24. mars kl. 14.50: Wales – Slovakia (EM-kvalik)
24. mars kl. 17.50: Ungarn – Kroatia (EM-kvalik)
24. mars kl. 20.35: Nederland – Tyskland (EM-kvalik)

25. mars kl. 17.50: Tyrkia – Moldova (EM-kvalik)
25. mars kl. 20.35: Montenegro – England (EM-kvalik)

26. mars kl. 17.50: Armenia – Finland (EM-kvalik)
26. mars kl. 20.35: Sveits – Danmark (EM-kvalik)

30. mars kl. 15.30: Manchester United – Watford (Premier League) på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium

31. mars kl. 17.20: Liverpool – Tottenham (Premier League) på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium

6. april kl. 15.30: Newcastle - Crystal Palace (Premier League) på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium

9. april kl. 20.00: Liverpool - Porto, UEFA Champions League (kvartfinale)

10. april kl. 20.00: Ajax - Juventus, UEFA Champions League (kvartfinale)

11. april kl. 20.30: Arsenal - Napoli, UEFA Europa League (kvartfinale)

13. april kl. 15.30: Tippekampen ikke bestemt (Premier League) på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium

16. april kl. 20.00: Barcelona - Manchester United, UEFA Champions League (kvartfinale)

17. april kl. 20.00: Manchester City - Tottenham, UEFA Champions League (kvartfinale)

18. april kl. 20.30: Napoli - Arsenal, UEFA Europa League (kvartfinale)

20. april kl. 15.30: Tippekampen ikke bestemt (Premier League) på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium

​20. april: Manchester City – Tottenham (Premier League) på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium

27. april kl. 15.30: Tippekampen ikke bestemt (Premier League) på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium

4. mai kl. 15.30: Tippekampen ikke bestemt (Premier League) på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium

12. mai kl. 15.30: Tippekampen ikke bestemt (Premier League) på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium