RUNDENS SPILLERE: Storhamars Patrick Thoresen og Henrik Holm trekkes frem i TV 2s hockey-podcast.
RUNDENS SPILLERE: Storhamars Patrick Thoresen og Henrik Holm trekkes frem i TV 2s hockey-podcast. Foto: Hagen, Fredrik

TV 2s hockey-podcast:

– Må være forferdelig å spille mot ham

I sesongens første episode av «Hockeyprat» lar Jonas Bariås og Roy Kvatningen seg særlig imponere av to spillere etter første runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stjernen-Storhamar på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo torsdag fra 18.50.

Hockeyfansen ble servert både spenning og overraskelser da Get-ligaen dro i gang i helgen.

I sesongens første kamp hadde nyopprykkede Ringerike null respekt for Frisk Asker, som ventes å kjempe helt i toppen av tabellen. Gjestene fra Hønefoss viste at de har brukt sommeren godt, og snudde Frisk Askers 4-2-ledelse til seier på straffeslag.

Hør sesongens første episode av «HOCKEYPRAT» her!

Både Vålerenga og Sparta hadde god kontroll i deres kamper mot henholdsvis Lillehammer og Stjernen, mens Henrik Holm spilte hovedrollen da Stavanger Oilers stakk av med alle poengene mot Storhamar.

Imponert over Thoresen og Holm

Totalt reddet Henrik Holm 41 av 42 skudd som kom imot, mens Storhamar-keeper Oskar Östlund slapp inn to av 15 skudd.

– Det hadde ikke blitt poeng uten Henrik Holm, som var kampens klart beste spiller. I tillegg fungerte kampplanen til Bjorkstrand. Stavanger skapte sjanser, og var gode på kontringer, sier Roy Kvatningen, som onsdag gjestet TV 2 sportens hockeypodcast.

NY PODCAST: Denne sesongen får du hockeypodcast med Jonas Bariås.
NY PODCAST: Denne sesongen får du hockeypodcast med Jonas Bariås.

I sesongens første «​Hockeyprat» deler Kvatningen, som er redaktør og eier av hockeynettstedet nitten.no, og programleder Jonas Bariås sine inntrykk etter sesongens første fire kamper.

Duoen lar seg spesielt imponere av Storhamars store stjerne, Patrick Thoresen.

– Det må være forferdelig å spille mot han, fordi når du først oppfatter hvor han er og er på vei til å ta han igjen, da kommer pasningen motsatt vei, sier Bariås.

– Han er så komplett. Du kan godt kritisere han for ikke å ha nok fart, men du skal jobbe for å finne eksempler der det er merkbart. Han er for smart til at det hemmer han. Det er fantastisk at han skal spille en hel sesong for Storhamar, følger Kvatningen opp.

Ny sjanse mot Stjernen

Torsdag kveld får Thoresen og Storhamar en ny mulighet til å hente poeng.

I sesongens andre kamp reiser den regjerende serie- og Norgesmesteren til Fredrikstad for å måle krefter mot Stjernen, som tapte 1-5 mot erkerival Sparta i deres første kamp.

Oppgjøret ser du på TV 2 Sportskanalen, torsdag kl. 19.00!

– De har hentet flere som er kjente fra ligaen og ikke tatt mange store sjanser. Jeg synes det er kult at spillere som Christoffer Berger Larsen og Daniel Trnavsky får en ny sjanse i Get-ligaen etter å ha spilt godt for Kongsvinger i forrige sesong. Men med 1-5 i sekken er det ikke mye annet å si enn at den første kampen var skuffende for Stjernen, mener Bariås.

I tillegg til oppgjøret mellom Stjernen og Storhamar vises tre andre kamper fra GET-ligaen på TV 2 Sumo torsdag kveld.

I DNB arena får Stavanger Oilers besøk av Manglerud Star, mens serieleder Sparta tar turen til Hønefoss for å møte Ringerike. I Kristins hall venter en spennende kamp mellom to revansjelystne lag, der både Lillehammer og Frisk Asker ønsker å rette opp inntrykket etter å ha tapt deres innledende kamper.