Mann skjøt og drepte fem personer i California

En mann skjøt og drepte fem personer, inkludert sin egen kone, i Bakersfield i California.

SKYTING: Rundt 30 mennesker skal til sammen ha vært vitne til det sheriffen omtaler som en masseskyting I Bakersfield i California. Foto: Frederic J. Brown / AFP
SKYTING: Rundt 30 mennesker skal til sammen ha vært vitne til det sheriffen omtaler som en masseskyting I Bakersfield i California. Foto: Frederic J. Brown / AFP

Sent onsdag ettermiddag lokal tid begynte en mann å skyte i Bakersfield i California i USA.

Mannen tok med seg kona til en bilforretning hvor han konfronterte en mann, ifølge sheriff Donny Youngblood i Kern County Sheriff.

Her rettet gjerningsmannen våpen mot mannen og avfyrte, før han så skjøt sin egen kone, ifølge The Bakersfield Californian.

Bakersfield er en by med rundt 347.000 innbyggere, som ligger mellom Los Angeles og San Francisco.

Tok sitt eget liv

En tredje mann som kom til bilforretningen la på sprang, men ble skutt like etter, ifølge avisen. Gjerningsmannen skal så ha reist til en bolig i nærheten, hvor han skjøt og drepte enda to personer.

Mannen skal så ha kapret en bil, der en kvinne og et barn satt. Kvinnen og barnet kom uskadd fra hendelsen.

Politiet tok opp jakten da gjerningsmannen rømte i bilen. Mannen endte med å ta sitt eget liv ved å skyte seg selv i brystet.

– Det er høyst uvanlig å ha seks personer skutt og drept i samme hendelse, sier sheriff Youngblood.

– Ikke tilfeldig skyting

Rundt 30 mennesker skal til sammen ha vært vitne til det sheriffen omtaler som en masseskyting.

Betydelige politistyrker kom til stedet etter skytingen. Det ikke kjent hvordan skytingen oppstod, men sheriff Youngblood har hevdet at årsaken var en krangel.

– Det er åpenbart at dette ikke er tilfeldig skyting, sa Youngblood ifølge CBS News.

Det er uklart hvorvidt gjerningsmannen kjente ofrene eller ei. Politiet gjennomfører søk i bygninger i nærheten av der skytingen skjedde, og snakker med flere vitner.

(©NTB / TV 2)