Haugesund  20180912.
Lyons Ada Hegerberg (i midten) i duell med Avaldsnes Andreia Rosa de Andrade i 16-delsfinalen i Champions League kvinner mellom Avaldsnes og Lyon på Haugesund stadion.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Haugesund 20180912. Lyons Ada Hegerberg (i midten) i duell med Avaldsnes Andreia Rosa de Andrade i 16-delsfinalen i Champions League kvinner mellom Avaldsnes og Lyon på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: Ness, Jan Kåre

Henry og Hegerberg kunne juble for seier mot Avaldsnes

Storfavoritt Lyon kontrollerte inn til 2-0-seier i den første kampen mot Avaldsnes i Champions League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avaldsnes – Lyon 0-2:

Ada Hegerberg har grunn til å være fornøyd med både egen innsats og resultatet etter 2-0-seieren mot Avaldsnes i Champions League onsdag.

– Vi har to gode mål med oss. Det var lite rom og det er noe vi er nødt jobbe enda mer med. Vi visste at det kom til å bli et veldig kompakt forsvar vi møtte, sier Hegerberg til TV 2 Sporten etter kampen.

Hegerberg, som forrige sesong satte ny mesterligarekord med 15 scoringer på Lyons vei til tittelen, kom til en håndfull sjanser, men fikk ikke ballen i mål.

– Det var fint at vi scoret to mål før returkampen. Men vi må jobbe med å bryte ned slike forsvar, fortsetter hun.

– Lå Avaldsnes uvanlig dypt?

– Det varierer, noen ligger med i forsvar eller fem-fem på midten og i forsvar. Jeg tenker at det noe vi kan utvikle i spillet vår, uansett kampsituasjon. Jeg er absolutt fornøyd med resultatet. Men vi slet med å få den siste pasningen gjennom, svarer hun.

Lyon-stjernen likte å være tilbake i Norge for å spille kamp.

– Det var kjekt å møte et norsk publikum igjen. Akkurat som sist vi spilte her var det en god ramme rundt kampen. Publikum fikk vist frem stemning, og det var artig for meg å møte yngre fans, mener Hegerberg.

Lyon-stjernen hadde på forhånd gjort det klart at hun ikke ville snakke om bråket som har oppstått etter at hun valgte å si nei til videre landslagsspill. Det gjentok hun overfor TV 2 Sporten etter kampslutt.

I Avaldsnes-leiren var de brukbart fornøyd, til tross for tapet.

– Det er alltid kjekt å spille mot de beste i verden. Jeg slapp inn to mål, og det er jeg ikke fornøyd med. Men laget stod på og jobbet knallhardt, og derfor ble det bare 2-0-tap, sa Avaldsnes-keeper Line Geltzer Johansen til TV 2.

Måtte vente på scoringen
Lyon kjørte over Avaldsnes i hele første omgang, men klarte ikke å score.

Etter 50 minutter kom scoringen gjestene hadde ventet på. Amandine Henry headet inn ledelse etter corner på vakkert vis.

Kvarteret før slutt doblet Lyons toppscorer Amel Majri ledelsen da hun dukket opp i feltet og lirket ballen i lengste hjørnet.

Ada Stolsmo Hegerberg og den tredobbelte Champions League-vinneren tok dermed seieren 2-0 på Haugesund Stadion akkurat som de ville.

Avaldsnes må virkelig heve seg i returkampen i 16-delsfinalen dersom den norske klubben skal ha muligheten til avansement.

Thorisdottir scoret i Chelseas seier
Maria Thorisdottir scoret det tredje målet da Chelsea innledet mesterligasesongen med 5-0-seier borte mot Sarajevo. Maren Mjelde hvilte seg på benken.

Chelsea kunne tillate seg å hvile noen av stjernene i den bosniske hovedstaden, og gjorde likevel kort prosess med hjemmelaget i 16-delsfinalen. Millie Bright scoret allerede i det 6. minutt, og Drew Spence doblet ledelsen halvveis i første omgang.

Da Thorisdottir scoret i det 36. minutt, var kampen punktert for godt. Ji So-yun og Adelina Engman økte likevel hver sin gang i sluttminuttene.

Chelsea, som i helgen innledet seriesesongen med 0-0 i toppkampen hjemme mot Manchester City, har mer enn ett bein i åttedelsfinalen før returkampen om to uker.

Maria Thorisdottir spilte hele kampen i Sarajevo.

Maanum scoret tre og la opp til to i Ukraina
Frida Maanum var med tre mål og to assist den store spilleren da Linköping slo Kharkiv 6-1 på bortebane i Champions League onsdag.

Den norske 19-åringen var sist eller nest sist på ballen ved de fire første Linköping-målene og fullførte sitt hattrick da hun fastsatte resultatet i det 86. minutt.

Maanum spilte på topp sammen med Line Hurtig og serverte makkeren 2-0-målet i det 48. minutt, da hun alene med keeper uegoistisk dyttet ballen til side slik at dansken hadde åpent mål. Selv gjorde Maanum 1-0 i det 26. minutt (med et velplassert skudd rundt keeper fra 16 meter) og 3-0 i det 60. minutt (da hun pirket inn en keeperretur). Etter at Marie-Yasmine Alidou kom inn for Hurtig fikk hun også en målgivende pasning fra Maanum.

Det skjedde i det 74. minutt, fire minutter etter at Ganna Voronina ga hjemmelaget håp med sitt reduseringsmål. Maanum kjempet seg til dødlinja og slo perfekt 45 grader ut til Alidou.

I det 82. minutt gjorde Johanna Rasmussen 5-1 etter et angrep i 17 trekk der Maanum nesten var eneste Linköping-spiller som ikke var involvert, men det norske stortalentet var ikke lenge utenfor begivenhetenes sentrum.

Kampens store spiller fullførte verket fire minutter før full tid, da hun avsluttet nok et angrep i mange trekk med et direkteskudd fra 14 meter på innlegg fra høyre.

Med storseieren er Linköping i praksis klar for åttedelsfinale.

Linköping slo tilbake etter at laget sist helg tapte 2-4 i toppkampen mot Kopparberg/Göteborg og mistet serieledelsen til rivalen. Maanum scoret også i den kampen og har vist ypperlig målform siden hun hjalp Norge å løse VM-billett.