Etappevinneren brøt sammen – åpnet opp om personlig tragedie

Michael Woods vant etappen og åpnet opp om en personlig tragedie etter målgang. Simon Yates forsvarte trøyen på dramatisk fjelletappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Vuelta a España på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

Se det rørende intervjuet i videovinduet øverst.

Det var en knalltøff test som ventet rytterne på onsdagens Vuelta-etappe.

Med en gjennomsnittlig stigningprosent på 9,7 prosent, og partier på over 20 prosent, var det mange som fryktet klatringen opp til tåkehavet i Balcón de Bizkaia på forhånd.

Sammenlagtkanonene lot en stor gruppe utbrytere gjøre opp om seieren lengre fremme, mens de selv støtet frenetisk på hverandre.

Kanadiske Michael Woods (EF Education First-Drapac) ble etappevinner etter å ha rykket fra en liten gruppe omlag 400 meter før mål.

Seieren var ekstra spesiell for 31-åringen som mistet et barn i sommer.

– Det er vanskelig å beskrive. Jeg vant! Sportsdirektøren min var på radioen de siste 500 meterne, og han sa: «Gjør dette for familien din».

– Konen min hadde en dødfødsel for to måneder siden. Vi mistet en liten gutt. Han het Hunter. Jeg tenkte på ham hele veien opp fjellet. Jeg ønsket så sterkt å vinne for ham i dag, og jeg klarte det. Jeg gjorde det, sa en tydelig emosjonell Woods etter målgang.

Yates forsvarte trøyen

Simon Yates gjorde en god tempoetappe på tirsdag, men måtte slippe sin nærmeste utfordrer Alejandro Valverde på slutten. Veteranen kappet ned britens forsprang med syv sekunder, og er nå 25 sekunder bak i sammendraget.

Steven Kruijswikj kjørte seg opp på pallen på gårsdagens tempoetappe, men fikk det svært tøft i den baskiske fjellheimen, og datt ned til en 5. plass, 1.48 sekunder sammenlagtleder Yates. Det betyr at Enric Mas er på tredjeplass.

Quintana tapte mye

En annen som fikk det tungt på onsdagens etappe var Nairo Quintana.

Colombianeren gikk inn i Vueltaen som Movistar-kaptein, men fikk han problemer tre kilometer før mål, og tapte mye tid til konkurrentene.

– Jeg synes synd på Quintana nå, han sliter som bare det, sa TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Quintana er nå nede på sjetteplass i sammendrag, over to minutter bak Ytes.

Aru falt stygt

For Alexander Kristoffs lagkamerat i UEA, Fabio Aru, ble onsdagens fjelletappe ødelagt av en stygg velt. Italieneren fikk revet opp store deler av sykkeldrakten sin og var tydelig fra seg etter velten.

– Det er uverdige bilder. Det er vondt å se på. Stakkars Aru, sa Kaggestad.

Klatreren, som lå på 14. plass sammenlagt før etappen, klarte imidlertid å fortsette rittet, til tross for skadene.