DROSJESJEFEN ETTER Å HA SETT bENDTNER-VIDEO:

– Hvis det var selvforsvar, så har selvforsvar fått en helt ny betydning

Drosjesjåførens sjef har for første gang uttalt seg om Bendtner-saken. Han avviser at Rosenborg-stjernen handlet i selvforsvar.

ORD MOT ORD: Nicklas Bendtner hevder han handlet i selvforsvar. Foto: Pedersen, Terje
ORD MOT ORD: Nicklas Bendtner hevder han handlet i selvforsvar. Foto: Pedersen, Terje

Bendtner er siktet etter den mildeste voldsparagrafen i den danske straffeloven etter episoden i sentrum av København natt til søndag. Selv nekter fotballstjernen skyld.

Mandag la i tillegg Bendtners kjæreste Philine Roepsdorff ut et innlegg på Instagram. Der hevder hun at Rosenborg-spissen handlet i selvforsvar da han slo taxisjåføren. Den forklaringen avviser direktøren for taxiselskapet som har den aktuelle sjåføren på sin liste over ansatte.

– Slik jeg ser det, foregikk ikke overfallet slik Nicklas Bendtners kjæreste har beskrevet det i mediene. Når man ser opptakene fra videoovervåkingen, er det ikke tvil om hva som skjedde, og at han ble overfalt, hevder Jan Britze, direktør i Jan's Taxi, i et intervju med fagbladet 3F.

De uttalelsene understreker han overfor BT:

– Jeg vil si det sånn at hvis det har noe med selvforsvar å gjøre, så har selvforsvar fått en ny betydning.

Taxien som var involvert skal ha vært utstyrt med utvidet videoovervåking. Det innebærer angivelig at det finnes videobilder fra inne i bilen og også et område på utsiden av kjøretøyet.

Videomaterialet skal være overlevert til politiet.

– Når saken kommer for retten, vil det komme for dagens lys hva som har skjedd, sier Britze.

Britze forteller også at sjåføren har slitt etter hendelsen.

– Han har det ikke godt. Det tar en stund før han er ovenpå igjen.

Nicklas Bendtner møtte selv pressen i Trondheim tirsdag. Der ville han si minst mulig om saken mens etterforskningen pågår, men avviste at han er en voldsmann.

RBK-stjernen beklaget episoden som oppsto.

(©NTB)