Mener Rashford bør forlate Manchester United

Jamie Carragher mener Marcus Rashford bør forlate Old Trafford, og foreslår Everton som ny destinasjon. TV 2-ekspert oppfordrer unggutten til å ha is i magen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag klokken 18.30: Se Watford – Manchester United

England ble kjørt over av Sveits i første omgang, men etter pause sørget Marcus Rashford for 1-0-seier i tirsdagens treningskamp. Rashfords scoring sikret England seieren etter tre strake tap.

20-åringen ble hyllet i engelske aviser etter sin matchvinner-scoring, men ekspertene er bekymret for den manglende spilletiden Rashford opplever på klubblaget Manchester United.

Se Rashfords scoring for England i videovinduet øverst!

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher mener Rashford bør forlate Manchester United og gå til en klubb hvor han får fast spilletid.

– Problemet til Rashford, og andre unge spisser i andre store klubber, er at det vanskelig å kjempe seg til en plass i angrepet. Jeg kan ikke se at Rashford tar plassen fra Lukaku i Manchester United, sier han.

KLAR TALE: Jamie Carragher mener Marcus Rashford bør forlate Manchester United.
KLAR TALE: Jamie Carragher mener Marcus Rashford bør forlate Manchester United. Foto: Paul Ellis

– Husk at da Lukaku var i Chelsea så måtte han gå til Everton. Det endte med at han ble toppscorer i Everton i en sesong, og deretter gikk han til Manchester United, poengterer han.

På spørsmål om Carragher mener Rashford bør forlate Old Trafford, er svaret fra eksperten klart.

– Ja, jeg mener det det, slår han fast

Carragher foreslår Everton som en mulig destinasjon også for Rashford.

– Everton er en klubb like under topp seks-lagene, som du vet at du får spilletid i hver uke, som Lukaku gjorde. Du vet at den sentrale spissrollen er din, sier han.

TV 2-ekspert: – Bør ha is i magen
TV 2-ekspert Petter Myhre skjønner at klubbfremtiden til Rashford diskuteres på balløya.

– Jeg tok opp denne problemstillingen før sesongen. Det er noe med det at hvis du skal bryte gjennom som toppspiss, så trenger du bra med matching. Rashford fikk jo bra med matching forrige sesong, men ikke nødvendigvis i den posisjonen han er best, nemlig som midtspiss, sier Myhre til TV 2.

Og fortsetter:

– Rashford vet at det blir vrient å ta plassen som midtspiss i Manchester United så lenge Lukaku er der. Samtidig er det noe med at Rashford bare er 20 år gammel, og har fortsatt mye å lære. Så det er ikke noen krise at han ikke spiller fast for Manchester United denne sesongen her, konstaterer han.

Myhre råder derfor Rashford til å smøre seg med tålmodighet.

– Jeg tenker at det beste er derfor at Rashford har is i magen og tar en vurdering etter denne sesongen. Det er det to grunner til. Han er i en av de største klubbene i Europa og i en klubb med god konkurransesetting. Samtidig kan han lære av Lukaku og de ande. Lukaku kan dessuten bli skadet eller oppleve formsvikt, og da må Rashford være klar til å ta utfordringen og vise seg fra sin beste side, mener Myhre.

– Stor fan av Rashford
TV 2-eksperten føler seg sikker på at Marcus Rashford vil utvikle seg til å bli en skikkelig toppspiss i løpet av de kommende årene. Han oppfordrer derfor 20-åringen til å bli værende på Old Trafford inntil videre.

Fotball-ekspert Petter Myhre i TV 2.
Fotball-ekspert Petter Myhre i TV 2. Foto: Daniel Sannum Lauten, Tv 2

– Jeg er jo stor fan av Rashford, og jeg tror han kommer til å bli en topp, topp spiss. Samtidig skjønner jeg problemstillingen med tanke på spilletid. Jeg mener imidlertid at han bør ha is i magen og sett litt på hva som skjer i Manchester United fremover. Så ville jeg tatt en avgjørelse først når det nærmer seg våren igjen, konkluderer Myhre.

Den oppfatningen deler Sky Sports-ekspert Phil Thompson.

– Jeg tror ikke at Mourinho stoler nok på Rashford til å gi ham tillit i hver kamp. Det er grunnen til at Rashford er litt inn og ut av laget i Manchester United. Han er bare 20 år og trenger mer tid på seg, men jeg tror det er for tidlig for ham å ta en avgjørelse allerede nå. Vent til slutten av sesongen, så kan han ta en avgjørelse, sier Thompson til Sky Sports News.

PS: Marcus Rashford fikk som kjent direkte rødt mot Burnley i den forrige kampen i Premier League. Han må dermed stå over de neste tre kampene – mot Watford, Wolves og Derby (Ligacupen).