GIKK VIRALT: Dette bildet av Dave Mussard ble en internettsensasjon.
GIKK VIRALT: Dette bildet av Dave Mussard ble en internettsensasjon. Foto: Twitter.

Ble latterliggjort etter dette bildet: – Jeg bryr meg ikke om hva folk sier

Seychellenes målvakt ble en internettsensasjon etter landskamp mot Nigeria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seychellene er mer kjent som et ferieparadis enn som en stor fotballnasjon, men også øystaten har vært i aksjon i landslagspausen.

I helgen tapte de 0-3 for Nigeria i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet.

Etter kampen var det Seychellenes målvakt Dave Mussard som ble den store snakkisen.

Den tettbygde 31-åringen spilte en god kamp mellom stengene, men måtte til slutt strekke våpen mot stjerner som Ahmed Musa, Odion Ighalom og Kelechi Iheanacho.

På det første målet var Mussard uheldig. Musa traff svært godt med en halvvolley fra omlag 20 meter, men målvakten var med på notene og hang i krysset. Skuddet gikk imidlertid i tverrligger og tilbake i rumpen på Mussard og i mål.

Etter kampen ble målvakten uthengt og latterliggjort på sosiale medier på grunn av sin robuste utforming.

Mussard er, som resten av landslaget, halvamatør, og jobber til daglig som sjåfør for presidenten i fotballaget han spiller for, Le Passe.

Tidligere jobbet han som konditor på Hotel Patatran. I et intervju med Marca forteller Mussard at han har fått med seg kommentarene som florerte på nettet etter kampen.

– Jeg så det på TV og på internett. Jeg er veldig glad. Jeg bryr meg ikke om hva folk sier. Det er en stor ære for meg å forsvare mitt land, og det er stort å spille mot store navn som Musa. Jeg følte at jeg var under press, men det var en stor sjanse, og jeg ønsket å vise fansen at jeg kan spille bra.

Mussard bedyrer at han bruker mye tid på fotballen, til tross for at han ikke er profesjonell.

– Det er fotball fra mandag til søndag. Det er mye jobb å gjøre på hotellet, og sjefen min er president for klubben jeg spiller i. Jeg skulle ønske at jeg kunne dedikere all min tid til fotball. Jeg føler meg bra og er i god form.

Nå er målet å kvalifisere seg til Afrikamesterskapet med Seychellene for aller første gang.

– Det er veldig vanskelig, jeg må forsette å trene mye de kommende ukene. For oss er det stort å spille mot lag som Nigeria og Sør-Afrika.