TREKKER ROSENBORG FOR RETTEN: Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun mener oppsigelsen var usaklig.
TREKKER ROSENBORG FOR RETTEN: Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun mener oppsigelsen var usaklig. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Ingebrigtsen og Hoftun går til sak mot Rosenborg

Trekker RBK for retten for usaklig oppsigelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun går til sak mot Rosenborg for usaklig oppsigelse, melder VG.

Stevningen blir sendt fra deres advokater til Sør-Trøndelag tingrett om få dager.

– Vi forholder oss helt rolig til dette. I Rosenborg mener vi at vi har jussen og alt annet på plass i denne saken, sier personalsjef Trond Alstad til VG.

Skulle det bli rettsmegling skjer det trolig før jul, mens en eventuell rettssak neppe skjer før på nyåret.

– Saken handler også om hvordan RBK benytter arbeidsavtaler som strider mot arbeidsmiljøloven , og Rosenborgs håndtering av prosessen mot Hoftun og Ingebrigtsen. Spørsmålet om norske fotballtreneres stillingsvern står sentralt, og Trenerforeningen støtter trenerne og søksmålene.

Stein Kimsås-Otterbech i Advokatfirmaet Thommessen AS og Andreas Messelt Ekker i Bjerkan Stav Advokatfirma AS representerer RBK-trenerne som fikk sparken 19. juli.

De sier i en uttalelse at de mener oppsigelsen av de to er usaklig.

– Saken handler også om hvordan RBK benytter arbeidsavtaler som strider mot arbeidsmiljøloven, og Rosenborgs håndtering av prosessen mot Hoftun og Ingebrigtsen. Spørsmålet om norske fotballtreneres stillingsvern står sentralt, og Trenerforeningen støtter trenerne og søksmålene, sier de to.

Leder for Trenerforeningen, Teddy Moen, bekrefter at de to tidligere RBK-trenerne er gitt full støtte.

– Da Ingebrigtsen og Hoftun fikk sparken, fulgte ingen begrunnelse. Og henvendelsen kom heller ikke skriftlig, men muntlig. De ble bare bedt om å gå på dagen. I slike saker skal partene først ha et drøftelse-møte. Det hoppet ledelsen i Rosenborg glatt over. Det verste var at Erik Hoftun fikk beskjeden i et rom der det også var andre mennesker til stede, sier han til VG.