FUNNET NY ARBEIDSGIVER: Kimi Räikkönen melder overgang til Sauber.
FUNNET NY ARBEIDSGIVER: Kimi Räikkönen melder overgang til Sauber. Foto: Stefano Rellandini

Ferdig i Ferrari – Räikkönen skal kjøre for Sauber de neste to årene

Mens Ferrari kunngjør Kimi Räikkönens avgang, kan Räikkönen selv fortelle at han skal kjøre for Sauber.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kimi Räikkönen er ferdig i Ferrari etter 2018. Det kunngjør Scuderia Ferrari en kort pressemelding tirsdag. Det er ventet at Charles Leclerc erstatter finnen, men det er ikke offisielt bekreftet fra verken Ferrari eller Sauber i skrivende stund.

– Gjennom alle disse årene har Kimi bidratt stort til teamet, både som fører og menneske. Han har spilt en utslagsgivende rolle i hvordan teamet har vokst og har samtidig alltid vært en god lagspiller, heter i det kunngjøringen fra Ferrari.

Kunngjorde nyheten selv

Kort tid etter Ferraris melding, poster Kimi Räikkönen følgende på sin Instagram.

– Gjett hvem som er tilbake! De neste to årene skal jeg kjøre for Sauber. Det føles ekstremt godt å være tilbake hvor alt startet.

Sauber har de siste årene vært ett av de desidert svakeste teamene i feltet, men har i 2018 vist større progresjon enn på lenge. De inngikk et tett samarbeid med bilfabrikanten Alfa Romeo i begynnelsen av sesongen, som igjen har tette bånd til Ferrari.

Viktig signatur

Så langt i år har begge Sauber-førerne, Charles Leclerc og Marcus Ericsson, scoret poeng flere ganger, og teamet er ikke lenger bakerst i feltet. Sauber har vært tydelig på at de jobber for å utvikle seg ytterligere til å ta opp kampen høyere opp i feltet.

– Å signere Kimi er et svært viktig mål i vårt prosjekt, og det vil få oss nærmere målet om å gjøre enda større progresjon. Kimis udiskutable talent og enorme erfaring i Formel 1 vil ikke bare bidra til utvikling av bilen, men det vil også sette i gang vekst og utvikling for oss som team, sier teamsjef Frédéric Vasseur.

Formel 1-kommentator på Viasport, Atle Gulbrandsen, innrømmer at han er overrasket over at Kimi velger å gå til et svakere team framfor å legge hjelmen på hylla.

– Akkurat det overrasker meg litt, at Kimi har motivasjon for å fortsette i F1 med et middelmådig team som Sauber, men det er jo bra for fansen. Nå er jo ikke Ericsson bekreftet, men han har jo sammen med Lance Stroll det tryggeste setet i F1, så han fortsetter. Det blir spennende å se hvordan Marcus vil gjøre det mot Kimi, sier Gulbrandsen til Parc Fermé.

Debuterte for 17 år siden

Kimi Räikkönen debuterte i Formel 1 i 2001 som 21-åring for nettopp Sauber, før han gikk over til McLaren i 2002.

I Malaysia 2003 kom hans første seier, og 2007 ble det store høydepunktet i hans karriere da han tok hjem VM-tittelen sammen med Ferrari. Ferrari har forøvrig ikke hatt noen verdensmestere i Formel 1 siden Räikkönen for 11 år siden.

Räikkönen tok en pause fra Formel 1 i 2010 og 2011 for å satse på Rally-VM, men returnerte til Formel 1 i 2012 for Lotus. Hans foreløpige siste seier kom i Australia 2013 for samme team, før han signerte for Ferrari igjen i 2014.