HEVDER TAXISJÅFØREN GIKK AMOK: Kjæresten Philine Roestorff mener det var taxi-sjåføren som gikk til angrep på dem.
HEVDER TAXISJÅFØREN GIKK AMOK: Kjæresten Philine Roestorff mener det var taxi-sjåføren som gikk til angrep på dem. Foto: Scanpix/Instagram

Kjæresten sier Bendtner slo i selvforsvar - taxiselskapet hevder å ha video som beviser noe annet

Philine Roepstorff forteller sin versjon av det som skjedde i København natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicklas Bendtner er i trøbbel etter en bytur i København i helgen. Rosenborg-dansken er siktet for vold mot en taxisjåfør som pådro seg et kjevebrudd etter hendelsen.

I et innlegg på Instagram går kjæresten Philine Roepstorff ut mot skriveriene i media og kaller opptrinnet selvforsvar.

Taxisjåføren kastet flaske

Hun gir et bilde av en pågående taxisjåfør som angrep dem etter en uoverensstemmelse på vei hjem fra en bytur.

– Hei, alle sammen. Selv om det egentlig ikke var planen, så har jeg bruk for å forklare noen ting rundt det som skjedde natt til søndag, innleder hun innlegget med.

– Avisene skriver at taxisjåføren ble overfalt av Nicklas, men det var ikke nøyaktig det som skjedde. Klokken litt over to ville Nicklas hjem for å sove mens jeg ville være litt lenger, så det diskuterte vi da vi satte oss i taxien ved Kongens Nytorv. Det skulle være en helt kort tur til Nicklas, men likevel kjørte sjåføren oss to ganger i en annen retning enn den vi ba ham om. Taksametret viste oss litt over 50 kroner da vi utilfredse stod av ved Nationalbanken og nektet å kjøre videre med sjåføren. Det får ham til å gå amok.

– Han gjør en u-sving, kjører etter oss og roper ting som ludder, bitch og «kælling». Til slutt kjører han inn foran oss, løper ut av bilen og kaster en flaske mot meg. Den treffer ikke, men er nære. Så kommer han frem mot oss, og mannen min slår ham en gang og treffer åpenbart meget uheldig.

– Selvfølgelig skal man ikke slå, men det var ikke Nicklas som overfalt noen. Han ble forfulgt og forsvarte seg selv og meg. Hvor mange ville ikke gjort det samme for sin kjæreste? De kan si og skrive hva de vil, men å beskytte den man elsker når man føler seg truet, er ikke feil i mine øyne.

– Dette var en situasjon mellom et kjærestepar og en taxisjåfør. Det har ikke vært guttestreker eller dumskap – det har vært selvforsvar, og jeg tror alle andre hadde reagert på samme måte.

Taxi-selskapet hevder på sin side at Bendtner overfalt en av deres sjåfører, og talsperson for Danitaxi mener hendelsesforløpet ikke stemmer overens med det Roepstorff presenterer. Kommunikasjonssjef i DanTaxi Rasmus Krochin hevder Bendtner var den aggressive part.

– Sjåføren har overlevert alt materiale til politiet - deriblant videomateriale fra taxien. Det jeg har fått opplyst er at det materialet ikke stemmer overens med det forløpet hun beskriver, sier Krochin til Ekstrabladet. ​

TV 2 har ikke lyktes i å få en kommentar fra RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug eller Bendtner-agent Ivan Marko Benes for en kommentar mandag kveld etter Roepstorffs Instagram-innlegg.

Mandag formiddag bekreftet Dyrhaug at Bendtner returnerer til Trondheim tirsdag og at han da blir kallet inn på teppe for å forklare hendelsen for henne.

Fjernes som sponsor

Samtidig opplyser Bendtner-sponsor ID Hair at 30-åringen fjernes som deres «Global Brand Ambassadør» etter opptrinnet i København.

– Vi tolererer ikke vold, slår hårvoks-produsentens direktør Preben Munch fast.

Overfor den danske avisen B.T avslører Munch at de ikke har vært i kontakten med stjernespissen, og sier det har vært «umulig» å få fatt i ham. Til tross for at de ikke har fått 30-åringens forklaring, følte de det var nødvendig å reagere raskt.

– Vi har brukt Nicklas Bendtner som et forbilde for unge jenter og gutter som spiller fotball. Det kan vi ikke lenger. Hans «goodwill» er borte. Vi vet godt at vi bor i Danmark, og ikke i Nord-Korea, hvor man er uskyldig til det motsatte er bevist. Men i våres tilfelle er «goodwill» viktigst, siteres Munch av BT.

Se dette innlegget på Instagram

Hej alle. Selv om det egentlig ikke var planen så har jeg brug for lige at forklare nogle ting omkring det der skete natten til søndag…. Aviserne skriver at taxachaufføren blev overfaldet af Nicklas, men det var ikke ligefrem det der skete. Klokken lidt over to ville Nicklas hjem og sove, mens jeg gerne ville blive lidt længere så det diskuterede vi stadig da vi satte os ind i en taxa ved Kongens nytorv. Det skulle være en helt kort tur over til Nicklas, men alligevel kørte chaufføren os to gange i en anden retning end vi bad om. Taxametret viste lidt over 50 kroner da vi i utilfredshed står af ved Nationalbanken og nægter at køre videre med chaufføren. Det får ham til at gå amok. Han laver en U vending og speeder efter os og råber ting som luder og bitch og kælling. Til sidst kører han ind foran os og springer ud af bilen og kaster en flaske imod mig. Den rammer ikke, men det er tæt på. Derefter farer han frem mod os og min mand slår ham en gang og rammer åbenbart meget uheldigt. Selvfølgelig skal man ikke slå, men det var ikke Nicklas der overfaldt nogen. Han blev forfulgt og forsvarede sig selv og mig. Hvor mange ville ikke have gjort det samme for sin kæreste? De kan sige og skrive hvad de vil - men at beskytte den man elsker når man føler sig truet er ikke forkert i mine øjne. Det var en situation mellem et kærestepar og en taxa chauffør - det har ikke været drengestreger eller dumheder - det har været selvforsvar og jeg tror alle andre havde reageret på samme måde.

Et innlegg delt av P H I L I N E P I (@philineroepstorff)