Her er campingvognen som "dytter" deg opp bakken

Når du kommer fram, kan du parkere den med mobilen! Se video:

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den elektriske utviklingen har også innhentet caravanbransjen.

Fremtidens campingvogn har solceller på taket, dytter bilen opp bakkene, kan parkeres via en app på mobilen og lader elbilen din når du står parkert.

En av de store nyhetene i bransjen akkurat nå er nemlig en særdeles innovativ campingvogn fra den tyske produsenten Dethleffs.

Den elektriske vognen E.Home Coco er foreløpig produsert som en prototype, men første generasjon av Coco vil være utstilt på caravanmessen i hallene ved Norges Varemesse fra torsdag av.

Her er campingvogna du ikke har sett maken til

Kommer i 2020

Dethleffs Coco er spydspissen som kan revolusjonere bransjen. Vognen som skal stilles ut i Lillestrøm veier kun 900 kilo, og det åpner for bruk med flere biler – ikke minst elektriske.

Men med 80 kwh batterier, solceller, motor på begge hjulene og flere innovative løsninger, vil produksjonsmodellen trolig være en del tyngre enn prototypen.

Fordelen er at den bidrar med trekkraft i oppoverbakkene. Nedover lader den seg selv.

Aldri har så mange nordmenn unnet seg bobil-luksus

– Bare begynnelsen

– Presset på kjøretøy med fossilt drivstoff gjelder også vår bransje. Det tvinger produsentene til å tenke alternativt, slik vi ser med E.Home Coco. Dette er trolig bare begynnelsen på en rekke innovasjoner innen caravanbransjen. Men det vi ta tid å utvikle løsninger som vi vil se på veiene, sier generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund, Geir Holm.

Den elektriske Coco-modellen E.Home vil trolig være klar for det norske markedet i 2020.

Caravanmessen

  • Arrangeres for 23. gang
  • 61 utstillere
  • 36.000 kvadratmeter gulvareal utstilling
  • 18.000 besøkende i 2017

Når du vil skille deg ut på campingplassen

Merker en dreining i markedet

Caravanbransjen og messegeneral Konrad Sel inviterer for 23. gang til en messe hvor samtlige haller er fylt opp med bobiler, campingvogner og alt tenkelig utstyr til campingturen.

Og som vanlig er flere store, luksuriøse bobiler på plass. Prislappen på den dyreste er over 7 millioner kroner!

– Selv om det handler mye om store og flotte bobiler og campingvogner, merker vi en dreining mot mer lette og mer miljøvennlige enheter også i vår bransje. Det så vi på den store internasjonale messen i Düsseldorf i august, sier Konrad Sel og Geir Holm.

Denne campingvognen kan du ta med overalt!