SIKTET: Nicklas Bendtner.
SIKTET: Nicklas Bendtner. Foto: Ryan Byrne / Inpho

Dansk avis: Bendtner siktet for vold

Rosenborg-spissen skal ifølge dansk avis være siktet for vold mot en taxisjåfør i København i natt. Taxiselskapet bekrefter anmeldelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den danske avisen Ekstra Bladet erfarer at Nicklas Bendtner er blitt siktet etter voldsepisoden.

Ifølge avisen ble spissen pågrepet i natt, og er siktet etter «den såkalt milde voldsparagrafen 244». Senere skal han ha blitt løslatt.

– Knukket kjeven

Taxiselskapet bekrefter anmeldelsen overfor danske BT.

– Jeg kan bekrefte at det har vært et alvorlig overfall på en av våre sjåfører i natt. Sjåføren ligger på operasjonsbordet i øyeblikket med en knukket kjeve. Det ble vår direktør orientert om i morges, sier kommunikasjonssjef i DanTaxi Rasmus Krochin til BT.

– Overfallet er anmeldt til politiet og vi kan bekrefte at overfallsmannen er Nicklas Bendtner, følger han opp.

Politiet har derimot ikke villet bekrefte Bendtners involvering overfor verken BT eller Ekstra Bladet.

– Vi har hatt en anmeldelse om vold mot en taxi. Jeg kan ikke opplyse noe ytterligere, sier Carsten Reenberg til BT.

– Vi tar det internt

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, ønsker ikke å kommentere det han omtaler som spekulasjoner overfor TV 2, og vil ikke avsløre hvorvidt han har snakket med Bendtner i dag.

– Vi tar alle slike saker internt. Vi kommenterer ikke det i media, og det skulle bare mangle, sier Rosenborgs sportslige leder til TV 2.

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug forteller at Rosenborg jobber med å få på plass fakta.

– Det jeg kan si, er at vi er gjort kjent med at Nicklas har vært involvert i en episode i København natt til søndag. Utover det, jobber vi med å få på plass fakta i saken, sier Moe Dyrhaug til TV 2.

Spillerens agent, Ivan Marko Benes, har ikke besvart TV 2s henvendelser.

Talsperson for Kjernen, Espen Viken, mener det er viktig ikke å dømme Bendtner før alle kortene ligger på bordet.

– Inntil det motsatte er bevist, forholder vi oss til virkeligheten. Men alle som gjør noe ulovlig må ta sin straff, sier Viken til TV 2.

Han vil ikke kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt.

TV 2-ekspert: – Henger ikke på greip

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen understreker at det var nettopp slike episoder Rosenborg hadde håpet å unngå da de signerte den danske stjernen.

– Rapportene fra garderoben er at han har vært en veldig bra mann i Trondheim, sier Mathisen.

Derimot stiller han seg kritisk til at Bendtner tilsynelatende nyter Københavns natteliv mens han er skadet.

– Dette henger ikke helt sammen med at han skal bli frisk så fort som mulig. Først og fremst burde han bruke tiden på å hvile, spise og trene – ikke fly rundt på byen og havne i bråk med taxisjåfører, mener TV 2s fotballekspert.

– Rosenborg har vært ekstremt nøye i slike tilfeller. Vi har fått nei til å ha gjester i studio (FotballXtra, journ. anm) fordi de har hatt skader og skal bli friske så fort som mulig. Det gjelder visstnok ikke Bendtner, da, følger han opp.

Før det europeiske overgangsvinduet stengte, var dansken blant annet koblet med en overgang til sveitsisk fotball. Mathisen mener slike episoder kan være med på å gjøre det vanskeligere for Bendtner å få en overgang.

– Han har en forhistorikk utenfor banen. Dette føyer seg bare inn i rekken av omdiskuterte ting, og dette noterer eventuelle kjøpere seg, påpeker han.

Utenomsportslig trøbbel

Dette er slett ikke første gang Nicklas Bendtner er i fokus av utenomsportslige årsaker. Dansken opparbeidet seg tidlig i karrieren et rykte som urokråke, og ble som 21-åring gitt to ukelønner i bot av Arsenal-manager Arsène Wenger etter å ha blitt observert pærefull i de sene nattetimer i London.

Den første virkelig alvorlige episoden kommer i 2013 da Nicklas Bendtner blir stoppet av politiet for å ha kjørt imot kjøreretningen i Indre København. Dansken har en promille på 1,75 og blir i byretten dømt til å betale en bot på snaut én million kroner, og blir fratatt førerkortet i to år.

– Det er den verste dagen i mitt liv, skal den daværende Arsenal-spissen ha sagt etter rettsaken, ifølge Ekstra Bladet.

Men året etter, 11. mars 2014, havner Bendtner igjen i politiets søkelys. Spissen er ikke tatt ut i troppen til Mesterliga-oppgjøret mot Bayern München og drar i stedet på byen hjemme i København og Nørrebro.

Her oppfører han seg så upassende overfor en taxisjåfør at denne ser seg tvunget til å ringe politiet. Bendtner skal blant annet ha kneppet opp buksene og pisket taxien med beltet sitt, skriver Ekstra Bladet.

Nicki Bille-trøbbel

I påsken 2014 var det en annen dansk Rosenborg-angriper som skapte overskrifter i København. Nicki Bille Nielsen ble arrestert for ordenforstyrelser og for å ha bitt en politimann i armen. Dette ble han senere tiltalt og dømt for.

Saken skapte voldsomt oppstyr i norsk media, og Rosenborg vurderte lenge om de skulle kvitte seg med dansken. Til slutt ble Bille tatt til nåde, men noen måneder senere ble han solgt til franske Evian.