Eks-lagkameratens overraskende retur styrker Ødegaards tro på Real Madrid-suksess

De herjet sammen i Castilla. Nå inspireres Martin Ødegaard av eks-lagkompisens gigantovergang fra i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Nations League på TV 2 Sumo og TV 2s kanaler!

Her får du tilgang! ​​

Talentfabrikken Real Madrid har denne sommeren nok en gang gått for å re-signere ett av sine tidligere ungdomsprodukter. Sommerens storkjøp mot slutten av overgangsvinduet ble nemlig ikke verken Harry Kane, Eden Hazard eller Kylian Mbappé, men i stedet Lyons Mariano Diaz.

Mariano var del av Real Madrid Castilla-laget som for 3,5 år siden ble kjent for det norske TV-publikummet etter Martin Ødegaards overgang til den spanske gigantklubben. Mariano ble imidlertid solgt til Lyon sommeren 2017, før han etter suksess i Ligue 1 nå altså ble hentet tilbake til den spanske hovedstaden for i overkant av 200 millioner kroner.

I videovinduet øverst kan du se Ødegaard servere Mariano lekkert.

Ødegaard, som i disse dager både forbereder seg til den svært viktige Nations League-kampen for Norge borte mot Bulgaria søndag og er klar for virkelig å ta fatt på sin nye karriere i nederlandske Vitesse, henter inspirasjon fra sin tidligere lagkamerats reise.

– Selvfølgelig. Det viser at det er mulig. Det er mange som har gjort det på den måten ved å ta et steg bort og så komme tilbake. Det motiverer selvfølgelig, og viser at det er fullt mulig selv om man ikke slår til med en gang, sier 19-åringen.

Les også: Ødegaard klar for Vitesse - fikk råd fra Flo

– Det var bare å gi ham ballen inne i boksen, så dunket han den inn
De to unge og lovende offensive spillerne spilte 30 kamper sammen i Real Madrid-farger mellom februar 2015 og november 2016, og Ødegaard slo tre av sine åtte målgivende pasninger for laget til nettopp Mariano, som nå følger i fotsporene til blant andre Alvaro Morata når det gjelder å bli re-signert som offensiv spiller i Real Madrid.

– Mariano er en bra spiller. En morsom spiller, som kjører på. Han er veldig livlig og veldig kraftfull. Da vi spilte sammen i Castilla, var det bare å gi ham ballen inne i boksen, så dunket han den inn. Det er mye kraft, mye power og han er en god målscorer. Jeg tror absolutt det er en fin signering for dem å ha ham i troppen, sier den norske landslagsspilleren om sin tidligere lagkamerat.

Se den mest delikate av de målgivende pasningene i vinduet øverst!

Les også: Ødegaard med delikat målgivende da Castilla gikk til topps

Deres siste kamp sammen var faktisk for førstelaget, i en 6-1-seier i cupen mot Cultural y Deportiva Leonesa. Da scoret Mariano tre ganger, og de to ungguttene dannet Real Madrid-offensiven sammen med James Rodriguez, Isco, Marco Asensio og Casemiro. Det er også Ødegaards foreløpig siste kamp for Real Madrids førstelag.

SISTE KAMP SAMMEN: Denne cupkampen mot Cultural y Deportiva Leonesa er den eneste Ødegaard og Mariano har spilt sammen for Real Madrids førstelag. Mariano scoret tre ganger i en 6-1-seier. Foto: Johansen, Erik/NTB Scanpix
SISTE KAMP SAMMEN: Denne cupkampen mot Cultural y Deportiva Leonesa er den eneste Ødegaard og Mariano har spilt sammen for Real Madrids førstelag. Mariano scoret tre ganger i en 6-1-seier. Foto: Johansen, Erik/NTB Scanpix

Det 19-årige norske stjerneskuddet hadde imidlertid ikke sett for seg at hans tidligere lagkamerat skulle bli mannen som overtok draktnummer sju etter Cristiano Ronaldo i Real Madrid.

– Jeg vet ikke om jeg trodde at han skulle ta 7'eren, men jeg hadde veldig stor tro på at han skulle spille seg inn i en A-tropp og få mange kamper der. Det hadde jeg absolutt, sier Ødegaard.

To av tre som ble hyllet i Castilla-laget for to år siden
I en blogg etter Ødegaards første hele Castilla-sesong, skrevet av noen av dem som følger Real Madrid-laget tettest, var det tre mann som ble hyllet som sesongens beste sommeren 2016.

De tre var midtbanespilleren Marcos Llorente (som spilte 13 kamper for Real Madrids førstelag i La Liga forrige sesong etter å ha vært lånt ut til Alavés sesongen i 16/17-sesongen), og nettopp Mariano og Ødegaard. De to andre spanske stjerneskuddene er nå begge 25 år, mens Ødegaard fremdeles bare er 19.

Nå er unggutten i troppen til Lars Lagerbäck, som han også var sist Norge var i Bulgaria for å spille kamp. For tre år siden satt Real Madrid-spilleren nemlig på benken da Vegard Forren ble matchvinner samme sted i kvaliken forut for EM i Frankrike. Siden den gang har mye endret seg.

– Det har gått litt opp og ned både for meg og for landslaget. Nå er landslaget på en fin opptur med fem seire på rad, mye positiv omtale og gode prestasjoner. Akkurat nå føles det veldig bra, vi kommer hit med masse selvtillit og stor tro på at vi kan gjøre en god kamp, sier Ødegaard.

Se Bulgaria-Norge søndag 18.00 på TV 2!