Kristoff knust i spurten

Australske Michael Matthews vant GP Quebec fredag. Alexander Kristoff ble parkert i spurten og var ikke blant de ti beste i verdenstourrittet.

SJANSELØS: Alexander Kristoff. Her under Tour de France. Foto: Junge, Heiko

Belgieren Greg Van Avermaet måtte nok en gang ta til takke med en annenplass i rittet. Det var tredje året på rad at han ble toer.

Verdenstourrittet Grand Prix de Québec var på 201,6 kilometer med tre norske syklister på startstreken med Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Amund Grøndahl Jansen.

Peter Sagan har vunnet de to siste utgavene, men den triple verdensmesteren er opptatt med Vuelta a España.

Da en runde på 12,5 kilometer sto igjen var det briten Peter Kennaugh som ledet med rundt 20 sekunder på et stort hovedfelt, men han ble tatt igjen 300 meter før målgang.

Kristoff ble til slutt nummer 15.

Kristoff ble nummer tre i 2015, mens Boasson Hagen tok annenplassen i 2010.

Boasson Hagen ble stokk stiv på oppløpet og endte 7 sekunder bak vinneren på en 32. plass. Amund Grøndahl Jansen ble nummer 87, slått med 3 minutter av vinneren.

Neste ritt i Canada blir Grand Prix de Montreal søndag.