Ikke helt plankekjøring... Tape fra byggvarehuset var alt som sikret plankestabelen på taket. Dermed ble det kjøreforbud for bilisten. Foto: Statens vegvesen.
Ikke helt plankekjøring... Tape fra byggvarehuset var alt som sikret plankestabelen på taket. Dermed ble det kjøreforbud for bilisten. Foto: Statens vegvesen.

Nei – dette var ikke så smart...

Det ble bråstopp på fergeleiet!

Sikring av last er en av tingene Politiet og Statens vegvesen sjekker når de stopper biler for nærmere kontroll.

Men heldigvis er det ikke så ofte at etatene kommer over "lastsikring" som dette. Nemlig en bilist som hadde stablet en god bunke planker på taket – og festet det hele med tape! Det ble ikke noen stor suksess.

Kontrollen fant sted ved fergeleiet i Svolvær i dag. Statens Vegvesen hadde stilt seg opp sammen med en patrulje fra Utrykningspolitiet.

Fikk ikke kjøre videre

Dette melder Statens vegvesen Nord-Norge selv på Twitter:

Teknisk kontroll i samarbeid med Utrykningspolitiet ved Svolvær fergeleiet, 75 kontrollerte, 1 førerkort gebyr, 9 tekniske mangler, 2 kjøreforbud av dem var det 1 tilhenger med dårlig sikret last, 1 bil med last på taket som kun var tapet fast.

Sistnevnte var altså bilen med planker på taket. Her var det ikke aktuelt å få kjøre videre før lasten var forsvarlig sikret.

Overlast: Her ble det gigantbot

Kan gå fryktelig galt

Brooms bilekspert Benny Christensen har tatt en titt på bildet – og er oppgitt.

– Ja, dette ser ut som ren idioti. Må man bråbremse med denne lasten på taket, kan det fryktelig galt. Plankene vil bli slynget framover. Er man riktig uheldig går de gjennom bakruta på bilen foran og inn i kupéen. Da skal det ikke mye fantasi til for å tenke hva som kan skje... Ett sett lastestropper koster ikke mange kronene. Skal man frakte med seg ting som dette på taket, sier det seg selv at lasten også må sikres forsvarlig, sier Benny.

På den samme kontrollen ble det for øvrig også gjennomført promillekontroll. 204 bilister blåste, ingen hadde promille.

Vegvesenet slo til midt på natten – det ga resultater

Video: Tankbilen var overlastet, se hvordan sjåføren løste det problemet!