KRANGEL: Julianne «Pilotfrue» Nygård skrev et blogginnlegg etter uttalelsen fra Morten Hegseth.
KRANGEL: Julianne «Pilotfrue» Nygård skrev et blogginnlegg etter uttalelsen fra Morten Hegseth. Foto: Berit Roald/NTB scanpix/TV 2

beklageR etter uttalelse:

VG-profil om norsk blogger: – Jeg håper hun fikk fødselsdepresjon

VGs Morten Hegseth kom med det han mener var en spøk i podcasten Harm og Hegseth. Nå beklager han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Julianne Nygård og ektemannen Ulrik Kvalheim Nygård er for mange kjent fra TV 2s dokuserie Bloggerne.

I den foregående sesongen fulgte vi ekteparet i deres forsøk på å bli gravide, til tross for fire mislykkede prøverørsforsøk og en spontanabort.

Omsider ble babydrømmen til virkelighet, og i juni fødte Nygård en frisk gutt.

28-åringen har de siste årene blogget om det såre ønske om å få barn, og latt leserne få være med på hele prosessen.

Krangel

I VG-podcasten Harm og Hegseth uttalte sistnevnte, etter å ha møtt Nygård på TV 2s Høstlansering i Bergen, at han håpet hun fikk fødselsdepresjon.

Bakgrunnen for uttalelsen er at Nygård avslo en intervjuforespørsel fra VG da hun fikk vite at Morten Hegseth var avisens utsendte journalist.

– Det startet med at jeg ble invitert til 70 spørsmål-spalten i VG, som jeg synes er veldig morsom. Jeg hadde egentlig veldig lyst til å være med på den. Men jeg var ikke klar over at det bare var Hegseth som gjorde de intervjuene, så da takket jeg rett og slett nei, sier hun til TV 2.

Avslaget ble ikke godt tatt imot av VG-journalisten. I podcasten Harm og Hegseth forteller Hegseth om da de to møttes på Høstlanseringen i august:

«Jeg møtte noen på høstlanseringen til TV 2 på torsdag, da møtte jeg noen som jeg skulle lage 70 spørsmål med som sa: «Jeg respekterer ikke Morten som journalist, så det nekter jeg». Da kunne jeg vært moden, men så møter jeg den bloggeren og bare «heeei», også så ser hun på meg også bare gir jeg henne (freselyd). Jeg ga henne hateblikket. Håper hun fikk fødselsdepresjon», sier Skal vi danse-aktuelle Hegseth til kompanjong Vegard Harm i episoden som ble publisert 31. august.

Videre omtaler duoen en tenkt hendelse med et Norwegian-fly. Dette med henvisning til Julianne Nygårds pilotektemann, Ulrik.

Ble sjokkert

Pilotfrue og ektemannen reagerer sterkt på Hegseths uttalelse om fødselsdepresjonen.

– Jeg ble sjokkert da jeg hørte det. Jeg har masse humor og synes egentlig at det er gøy at folk tuller med meg, forklarer Julianne, mens ektemannen Ulrik skyter inn:

– Det er et litt for alvorlig tema å tulle med. Da bryr du deg faktisk ikke når du sier noe sånt. Det sitter så mange der ute som er påvirket av fødselsdepresjon, så det er ikke noe pent.

Ifølge Morten Hegseth selv, var det hele en spøk – som han angrer på.

– Jeg oppførte meg som en hårsår 13-åring. Jeg burde ikke sagt det i poden. Jeg håper hun har det fint med seg selv, og jeg håper at hun kan skille mellom spøk og sjikane. For jeg er veldig stor fan av henne. Jeg ønsker henne lykke til som blogger og småbarnsmor, sier Hegseth til TV 2 fredag ettermiddag.

Har følt seg latterliggjort

Da Julianne ble gjort oppmerksom på podcast-episoden av en venninne, tok hun til tastaturet og skrev et innlegg på bloggen der overskriften var «Til Morten Hegseth».

I blogginnlegget delte hun en skjermdump av samtalen med Hegseths VG-kollega, og i teksten presiserer Nygård at hun aldri skrev at hun ikke respekterer Hegseth.

Til TV 2 forteller 28-åringen at hun ikke føler seg komfortabel med Hegseth som journalist da hun tidligere mener hun har blitt latterliggjort av ham en rekke ganger.

Hegseth, på sin side, sier til TV 2 at han kun har tøyset med Nygård ved to anledinger.

Morten Hegseth er deltaker i årets Skal vi danse. Foto: Tor Gunnar Berland.
Morten Hegseth er deltaker i årets Skal vi danse. Foto: Tor Gunnar Berland.

– Jeg er ikke ukjent med at Norges toppbloggere er kritiske til min omtale av dem. Og det tar jeg vel egentlig som et kompliment. De gangene jeg har tøyset med Julianne var da hun sa at sønnen hennes aldri vil få tillatelse til å leke med dukker eller barbie fordi det skal være en forskjell på jenter og gutter (det går «grensen» hennes), og da hun mente at Dubais menneskerettighetsbrudd ikke engasjerte henne. Det lever jeg fint med. Sønnen hennes kan alltids komme til meg om han får lyst på tyllkjole og tiara en dag, sier VG-journalisten til TV 2.

– Drar det for langt

Utover dette henviser Hegseth til dagens podcast, der han innrømmer å ha gått litt for langt – både i siteringen av korrespondansen mellom Nygård og VG, og måten han ordla seg på i podcasten.

Til TV 2 sier Nygård at hun godtar Hegseths unnskyldning, men hun kommer likevel med en pekefinger til Skal vi danse-deltakeren.

– Jeg tåler at Morten tøyser med meg og synes ofte han er veldig morsom, men noen ganger føler jeg han drar ting litt for langt, sier hun, og legger til:

– Jeg ønsker Morten lykke til i Skal vi danse.