Provosert over Johansen-kritikk: – Vi er da ikke så blaserte?

Gamletrener Ronny Deila reagerer på kritikken mot Stefan Johansen. Selv tar hovedpersonen det hele med knusende ro.

Stefan Johansen stjal overskriftene med sine to mål i Norges 2-0-seier over Kypros i Nations League torsdag.

Før kampen hadde ekspertene stilt spørsmål ved om kapteinen burde få starte etter en litt tung start på Premier League-sesongen for Fulham.

Johansen svarte på tiltale, og i TV 2-studioet satt gamletrener Ronny Deila.

Han har latt seg provosere over kritikken som har kommet Johansens vei den siste tiden.

– Jeg blir provosert av å sitte å høre på dette om Stefan Johansen. Han har gjort en perfekt karrierevei. Nå skal han ta et nytt nivå. Når jeg hører da at han har fått en tøff start... Hah, han har fått tre innhopp. Dette er toppnivået i Europa.

– Vi er da ikke så blaserte at vi ikke skal ha plass til en slik spiller på det norske landslaget?

TETT BÅND: Ronny Deila har trent Stefan Johansen i både Strømsgodset og Celtic.
TETT BÅND: Ronny Deila har trent Stefan Johansen i både Strømsgodset og Celtic. Foto: Roald, Berit

Deila har aldri tvilt på sin tidligere elev. Han spår at Johansen snart også er tilbake på Fulhams midtbane.

– For meg er han en vinner. Han er utrolig flink til å dra med seg lagkameratene, han har ingen frykt og han er veldig ambisiøs. Han har vært god i alle klubbene han har vært. Han vant gull med Strømsgodset før han gikk, vant masse med Celtic og ble årets spiller i Skottland og rykket opp fra Championship med Fulham, og nå er han i Premier League. De har hentet masse spillere, men nå må han ta det neste nivået i den kanskje beste ligaen i verden.

– Han kommer til å gjøre det. Han har en god «standing» i Fulham, og jeg er helt sikker på at han kommer til å spille seg inn på det laget denne sesongen.

Det er hovedpersonen også klar på i intervju med TV 2.

– Får Deila rett?

– Ja.

– Enkelt og greit?

– Ja.

Leser ikke alt som skrives om ham

Fulham hentet flere direkte rivaler i sommerens overgangsvindu, og til nå har det blitt med tre innhopp fra benken for Johansen. Overfor TV 2 bedyrer han likevel at han beholder roen.

– Det er en vanlig situasjon for meg, jeg har vært borti det flere ganger. Man bygger erfaring jo eldre man blir, og blir ikke så stresset av det. Man vet at sjansen kommer. Men det er naturlig at folk mener ting når man ikke får spiller så mye som man skulle ønske.

Johansen feiret det første målet mot Kypros med å stikke fingrene i ørene, noe som må tolkes som en tydelig gest mot kritikerne, til tross for at hovedpersonen selv ikke vil utbrodere nærmere.

– Folk får tolke det som de vil.

– Jeg skal være ærlig si at jeg ikke leser alt som blir skrevet, men jeg har jo familie og sånn rundt meg som leser, og som kanskje har litt sterkere meninger om dette enn meg. Jeg ga vel et greit svar på tiltale.

– Det handler bare om å bite tennene sammen, og ha troen på at du er god nok. Jeg mener selv at jeg god nok til å spille i Premier League, og så handler det om å ta sjansen når man får den. Nå fikk jeg sjansen her, og den tok jeg. Det samme kommer til å skje i Fulham, sier en selvsikker Norge-kaptein til TV 2.

– Fortsatt konkurranse om den plassen

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen var en av dem som mente at Iver Fossum banket på døren og truet Johansens plass i startelleveren. TV 2s ekspert poengterer at det ikke nødvendigvis var kritikk mot Johansen.

– Hovedgrunnen til at man har satt spørsmålstegn ved Johansen er at Iver Fossum var såpass god på sist samling, og at han har vist såpass imponerende ting og spiller fast for Hannover i Bundesliga.

– Dette norske laget har kamp på alle plasser, det er vi glade for, det er Lagerbäck glad for, og det er nok spillerne også glade for. Da vet de at dette ikke er noen hvilepute, det er ingen som har fast plass på dette laget. Så selv om Johansen var svært god mot Kypros, så vet vi at Iver Fossum også er svært god, så det er også kamp om den plassen, sier Mathisen.

– Jeg forstår man lurer på hvem som skal spille

Norges landslagssjef innrømmer etter kampen at han var overrasket over Johansen endte opp med å bli tomålsscorer.

– Han er bra, han er klok og han betyr mye for oss med den måten han spiller på. Han har bra spilleforståelse. Jeg hadde ikke trodd han skulle bli tomålsscorer, men jeg klager ikke over det. Jeg forstår man lurer på hvem skal spille, men det handler om balanse og at det var første kamp. Stefan er en solid spiller, så det føles naturlig, sier Lagerbäck til TV 2 etter kampslutt.

Skryt fra Premier League-kompisene: – I dag vinner vi på grunn av ham
Lagkameratene skryter også uhemmet av kapteinen.

– Det er den beste måten å svare på. Han går foran som den lederen han er. I dag vinner vi på grunn av ham. Han er mentalt veldig sterk. I dag går han foran, og viser hvorfor han er kaptein. Det er veldig godt å se det, sier Moi Elyounoussi.

Southampton-spilleren får selskap av en annen Premier League-spiller i sin ros av Johansen. Joshua King var nemlig ikke overrasket over at kapteinen ble utslagsgivende, og gir uttrykk for at Fulham-spillerens plass i startoppstillingen aldri var truet.

– Det er bare skriverier fra dere. Vi vet alle hvor god Stefan er, og hvor viktig han er for laget. Når han spiller, så er han kapteinen vår. Det er ikke noen overraskelse for meg, sier King.