KUN SPILT EN DRØY OMGANG: Om en slår sammen alle minuttene Alexander Sørloth har fått i Premier League denne sesongen, blir totalen kun i overkant av 45 minutter.
KUN SPILT EN DRØY OMGANG: Om en slår sammen alle minuttene Alexander Sørloth har fått i Premier League denne sesongen, blir totalen kun i overkant av 45 minutter. Foto: Glyn Kirk/AFP

– Nå må jeg ta opp hansken og vise at jeg er verdig den plassen

Christian Benteke reiste hjem fra Belgias landslagssamling med skade. Det åpner opp for Alexander Sørloth på klubblaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Sørloth har måttet finne seg i å spille annenfiolin både på lands-og klubblagsnivå i starten av denne sesongen, men denne landskamppausens nyhetsbilde kan endre på i hvert fall noe av det.

Noen timer før Norges kamp mot Kypros forrige torsdag meldte nemlig Crystal Palace på sine hjemmesider at Sørloth-rival Christian Benteke måtte trekke seg fra Belgias landslagstropp på grunn av en kneskade.

opplyser Crystal Palace at Benteke mister kampen mot Huddersfield i helgen.

– Dessverre må jeg trekke meg fra Belgia-troppen på grunn av en kneskade. Som alltid, vil jeg jobbe hardt for å komme tilbake så raskt som mulig. Ingenting av verdi kommer enkelt, skrev den storvokste spissen selv på Twitter.

Benteke har til nå denne sesongen vært mannen som har stått i veien for Sørloth på klubblaget, og den norske landslagsspissen, som selv satt hele kampen på benken mot Kypros torsdag og måtte finne seg i en rolle som innbytter mot Bulgaria søndag, innrømmer at han gledelig tar på seg rollen som førstevalg de kommende ukene. Allikevel synes han synd på sin spissrival.

– Det kan være positivt for min del med tanke på spilletid, men samtidig så vil vi jo aldri ha skader i troppen. Jeg synes vi har en veldig god tropp, så det er alltid synd når det skjer. Men nå er det for meg snakk om å ta opp hansken, og vise at jeg er verdig den plassen, sier Sørloth til TV 2 Sporten i forbindelse med Norges kamp mot Bulgaria i Sofia.

Til nå denne sesongen har 21-åringen kun fått korte innhopp i Premier League (7, 20, 5 og 14 minutter) i de fire første rundene, samt en kamp fra start i ligacupen mot Swansea. Da scoret han også Palaces eneste mål og sendte dem videre til neste runde.

– Det er ikke så mange andre måter å gjøre det på enn å vise at man er en god fotballspiller. Og spesielt som spiss også vise at man kan score mål. Jeg er i stigende form, og ser veldig frem til å komme tilbake og ta opp kampen om spissplassen hjemme, sier Sørloth.

Hangeland: Dette baner jo selvfølgelig veien for Sørloth
TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland blir veldig overrasket om ikke Sørloth får muligheten fra start fremover for Palace dersom Bentekes skade er langvarig.

– Dette baner jo selvfølgelig veien for Sørloth. Vi kan forvente at han spiller fra start så lenge Benteke er ute. Hodgson skal ha en stor sterk mann på topp. Nå mangler han den ene, og da blir det Sørloth, sier Hangeland.

Han deler imidlertid den norske landslagsspissens syn på at det kun er for individualisten Sørloth forrige ukes skade kan sees på med positive øyne.

– For Alexander Sørloth individuelt, men ikke som lagspiller, er dette kanskje et hell i uhell og sjansen han har ventet på, sier den tidligere Palace-spilleren.