– Surrealistisk å komme tilbake dit og spille for landslaget

For én mann i den norske troppen blir turen til Bulgaria av det helt spesielle slaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Nations League på TV 2 Sumo og TV 2s kanaler!

Her får du tilgang!

Norge-Kypros 2-0

Fredag dro det norske landslaget til Bulgaria, i visshet om at man resultatmessig fikk en perfekt start på Nations League med 2-0 over Kypros torsdag.

Bulgarerne gjorde også sin del av jobben torsdag, og overvant Slovenia 2-1 på bortebane, hvilket gjør søndagens Bulgaria-Norge-kamp til en tidlig dyst om fullstendig overtak i vår Nations League-gruppe.

Se høydepunktene øverst!

For én av spillerne i den norske troppen blir bortekamp i Bulgaria helt spesielt. Bjørn Maars Johnsen hadde nemlig søndagens motstander som hjemland i 1,5 år, i en tid der spill med flagget på brystet kun var en fjern drøm.

– Det er surrealistisk å komme tilbake dit og spille for landslaget. Men jeg gleder meg, og jeg kjenner motspillerne godt. Jeg kan hjelpe gutta å bli kjent med spillerne. Det er viktig å ha inside-informasjon i gruppen, og vi vet kanskje mer enn Bulgaria forventer. Det blir gøy både å trene der og forhåpentligvis spille kamp. Forhåpentligvis kan jeg score mål der igjen, forteller han til TV 2.

Les også: 2015: Norsk spiss involvert i bulgarsk fotballkaos

Mellom januar 2015 og sommeren 2016 var nemlig bulgarske Litex Lovetsj arbeidsgiveren til 26-åringen, før han etter tolv mål på 29 ligakamper forsvant videre til Hearts i skotsk toppdivisjon for drøyt to år siden. Underveis i tiden i Skottland kom landslagsdebuten, før rundturen så fortsatte til Nederland, der debutsesongen i ADO Den Haag endte med andreplass på toppscorerlisten og overgang til storklubben AZ Alkmaar.

– Vi går for å vinne gruppen
Nå ser Maars Johnsen frem til å bygge videre på den solide starten på Nations League-gruppespillet som ble foretatt torsdag.

– Det blir veldig viktig. Det blir spennende å spille den kampen på bortebane. Men vi går for å vinne gruppen, og jeg tenker at det vil bli en helt annerledes kamp. Det er en tøff motstander, men vi er godt forberedt. Vi skal sørge for at vi gjør avslutningen av gruppespillet enklere, så tre poeng der vil være veldig viktig for oss, forteller han.

Selv var han fornøyd med torsdagens innsats på topp mot kypriotene, men etter 90 målløse minutter for egen del er man aldri helt fornøyd som spiss.

– Jeg synes det var jævlig bra av laget. Vi jobber hardt for å få spillet over på deres side av banen, presser dem høyt og gir dem problemer. Men vi kunne scoret flere mål. Vi burde scoret flere, meg selv inkludert, sier norsk-amerikaneren.

På lørdagens pressekonferanse vanket det uansett skryt fra landslagssjefen i retning Maars Johnsen og hans bidrag for det norske laget.

– Han er en nyttig lagspiller, som jobber hardt for laget. Han er viktig i visse oppspillsmønster som vi jobber med, og så er han en viktig hodespiller både offensivt og defensivt. Han og King fungerer bra, men uansett hvilke konstellasjoner vi har brukt så har det fungert bra. Som oftest er kombinasjonen en stor og en mindre bra, men vi kan også spille med to store eller to mindre, sa Lars Lagerbäck da han for første gang møtte pressen på bulgarsk jord.

Se Bulgaria-Norge søndag 18.00 på TV 2!