Etappevinneren krasjet med løpende mann like etter målstreken

– Det er helt sjanseløst, sier TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche.

Se sammenstøtet i videovinduet øverst!

Alexandre Geniez jublet for seier etter å ha spurtslått Dylan van Baarle på den tolvte etappen av La Vuelta torsdag.

Få titalls meter etter å ha krysset målstreken først syklet Geniez rett i en løpende mann i det smale målområdet.

Både Geniez og van Baarle gikk i bakken, i tillegg til mannen i veien. Dylan Teuns syklet inn i mannefallet, men så ut til å holde seg på sykkelen.

– Det er helt sjanseløst. Helt sjanseløst! Geniez vinner etappen, men han får en kjempekaramell av en funksjonær, sa TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche.

– Han tettet igjen når han løp på høyre side med fotografene til venstre. Det er akkurat nok plass til å komme forbi helt til han er i veien, kommenterte TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Geniez var imidlertid ikke mer skadet enn at han kunne stå som etappevinner på podiet. Van Baarle måtte ha hjelp til å reise seg.

– Han har fått noen kutt på hans høyre hofte og albue og blåmerke på høyresiden av ribbeina. Han har ganske mye smerte i sitt høyre lår, sier lagets lege, Neil Heron, i en pressemelding fra Team Sky, som også opplyser at mannen som ble påkjørt ikke ble skadet i sammenstøtet.

Cofidis-rytter Jesús Herrada satt i det 18 syklister store bruddet og kjørte seg inn i den røde ledertrøyen. Spanjolen leder nå tre minutter og 22 sekunder foran Simon Yates. Alejandro Valverde, som har den grønne poengtrøyen med to poeng på Peter Sagan, er ytterligere ett sekund bak.

– Det kan være undrenes tid ikke er forbi. Det kan være han beholder den svært lenge, og som Dag Otto Lauritzen sier: Du får vinger med ledertrøyen. Hva passer vel bedre enn Jesús som fornavn og rød trøye med vinger? Kanskje han kan overraske, sier Mads Kaggestad, og legger til:

– Han har så god avstand at han i hvert fall burde holde unna én dag.