Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble bekreftet da Norges Cykleforbund kunngjorde sitt VM-uttak torsdag ettermiddag. Foruten Boasson stiller Norge med Sven Erik Bystrøm, Odd Christian Eiking, Carl Fredrik Hagen, Markus Hoelgaard og Vegard Stake Laengen på herrenes fellesstart søndag 30. september.

– Dette er et erfarent lag som kan prestere bra, selv om vi ikke har det samme favorittstempelet på oss som tidligere. Edvald Boasson Hagen blir en naturlig kaptein for gruppen med sin enorme erfaring, og vi håper han kan lede laget til en god plassering, skriver Sykkelforbundet i sin vurdering.

For Carl Fredrik Hagen ble det en dag å huske lenge. Tidligere torsdag ble det kjent at han har signert en proffkontrakt med World Tour-laget Lotto-Soudal.

Det ble tidlig klart at en storrytter som Alexander Kristoff ikke blir med til VM, ettersom løypa i østerrikske Innsbruck er av det kuperte slaget.

Kristoff tok VM-sølv på fellesstarten i Bergen i fjor, bak slovaken Peter Sagan.

Norge stiller ikke med herreryttere i temporittet på elitenivå i årets VM.

I U23-klassen får Idar Andersen, Tobias Foss, Andreas Leknessund, Torjus Sleen og Rasmus Fossum Tiller sjansen på fellesstarten. Foss og Leknessund sykler også tempo.

Kvinnelaget til fellesstarten består av Susanne Andersen, Stine Borgli, Vita Heine, Ingrid Lorvik og Katrine Aalerud.

(©NTB)