DREPT: Tina Jørgensen ble funnet drept i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore kirke i Rogaland.
DREPT: Tina Jørgensen ble funnet drept i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore kirke i Rogaland. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix

Politiet starter ny etterforskning av drapet på Tina Jørgensen

Det bekrefter Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i år leverte Seksjon for alvorlige uoppklarte saker i Kripos, også kalt Cold case-enheten, sin rapport etter å ha gjennomgått drapssaken der Jørgensen ble funnet drept 26. oktober i 2000.

I rapporten anbefaler Kripos at Sør-Vest politidistrikt iverksetter videre etterforskning i et begrenset omfang.

Forsvant sporløst

Det opplyser politiet i en pressemelding torsdag formiddag.

Den 20 år gamle jenta forsvant sporløst etter en kveld på byen i Stavanger 24. september 2000.

26. oktober samme høst ble hun funnet i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren. Obduksjonen fastslo at hun var blitt slått i hjel.

Fire menn siktet

​​I midten av september 2015 ble fire menn i 30-årene pågrepet, siktet for drap eller medvirkning til drap. De fire ble løslatt i begynnelsen av oktober, og siktelsen mot de fire ble henlagt etter nesten ett år.

Politimester Hans Vik har vært tydelig på at det er viktig at saken nå ses på med nye øyne. Det er derfor satt sammen en gruppe som består av etterforskere som ikke tidligere har vært involvert i saken.

Gruppa skal ha base i Sandnes, og har så vidt startet arbeidet, opplyser politiet i pressemeldingen.

Forventes ferdig i 2019

Ansvarlig jurist på saken, Unni Byberg Malmin, var før sommeren sammen med representanter fra den nyopprettede etterforskningsgruppen i møte med Kripos for å få overlevert saken.

– Her fikk vi en gjennomgang både av saken og rapporten som er utarbeidet av Kripos. I forhold til etterforskningen som er anbefalt dreier det seg i hovedsak om taktisk etterforskning og oppfølging av både gamle og nye tips, forklarer juristen.

Den nye etterforskningsgruppa vil bestå av 7-8 etterforskere med ulik bakgrunn og kompetanse, i tillegg til ansvarlig jurist. Arbeidet forventes å vare frem til sommeren 2019.

– Kripos stiller seg også til disposisjon dersom vi har bistand i forbindelse med saken, opplyser Byberg Malmin.