Northug til TV 2: – Betryggende å være i litt dårlig form

Petter Northug ser positivt på sesongoppkjøringen.

Petter Northug er tilbake i trening etter en periode hvor han følte seg energiløs, tung og uten kraft. Det var etter en treningssamling i Tenerife i slutten av juli at Northug merket at det var noe som ikke stemte.

Skikongen har så smått begynt å trene igjen, men innrømmer at han har et stykke til toppformen.

– Formen er veldig dårlig, men det har den vært tidligere også på sensommeren når jeg har gått fort på vinteren. Det er nesten mer betryggende å være i litt dårlig form nå når jeg vet at det blir progresjon på sensommeren, høsten og vinteren, sier han til TV 2.

Han er tilbake fra en treningssamling i Sverige. Der fikk Northug positive svar.

– Nå har jeg kommet bra i gang, og jeg har tålt å være med på hele samlingen i Torsby på alle øktene selv om formen er dårlig. Jeg rakk å komme i gang med lett trening uken før. Så hever man seg veldig når man får en sånn samlingsuke. Jeg fikk trent bra før de tre ukene jeg var ute, så nå blir det viktigste å holde meg frisk og rask inn mot sesongstart. Det er pri 1, sier han.

Det er fortsatt et mysterium hva som gjorde at Northug følte seg ute av slag etter Tenerife-turen.

– Jeg har ikke peiling. Det var en tung kropp over lengre tid som jeg ikke så komme. Jeg har vært veldig forsiktig både i høyden og på trening. Jeg har hatt fokus på grunnmur og gjort ting riktig, så jeg ser ikke helt hvor den kom fra (tung kropp). Det er ikke alltid man har svar på hvorfor ting er som de er, sier han.

Northug er ingen ungfole lenger. Han fyller 33 år i januar. Mosbyggen medgir at kroppen tåler mindre etter mye trening over mange år.

– Absolutt. Jeg tåler ikke like mye tøff trening som før. Det er en balansegang når du bikker 30 på hvor mye tøff trening man tåler kombinert med mengde. Du må være flinkere til å lytte til kroppen din.

– Blir du usikker?

– Nei. Aldri usikker. Burde sikkert bli det, men dessverre. Det eksisterer ikke.