NORGESMESTER: Robert Kaggerud fra Mosjøen vant i Stokke.
NORGESMESTER: Robert Kaggerud fra Mosjøen vant i Stokke. Foto: Gatis Grinbergs, Cinematographer

Fikk dame - sikret NM-tittelen

Robert Kaggerud fra Mosjøen er 1.173.789 kroner rikere etter triumfen i poker-NM.

Robert Kaggerud var best av 1.767 spillere i «Main Event» i poker-NM.

29-åringen startet finaledagen med en av de minste sjetonghaugene. Men spilte seg opp hele finaledagen, og avgjorde til slutt «heads up»-duellen med Kornelius Lien.

I den avgjørende hånda ledet Kaggerud med tier-par etter flopp. Men da det kom ess på turn ledet 21 år gamle Lien fra Sarpsborg. Da trengte Kaggerud dame etter tier på river. Dame kom, og Kaggerud vant hånda med to par.

Kaggerud mottar 1.173.789 kroner for triumfen. Lien 955.788kroner for andreplass.

– Jeg vil skryte av strukturen i turneringa, sier den nybakte mester. For selv om jeg kom inn på finalebordet med en av de minste chips-stackene hadde jeg spillerom nok til å være tålmodig og kun spille hendene jeg hadde tro på. Jeg har hatt en veldig fin dag.

Til Japan på torsdag

Kaggerud fra Mosjøen blei «Årets spiller» i Dublin-NM både i 2017 og 2018, og vant «Heads Up»-mesterskapet der i mars.

29-åringen fra Mosjøen har de siste årene vært en del av det sterke pokermiljøet i Trondheim, og reiser snart til pokerspill i Asia.

– Setter meg å flyet til Japan på torsdag sammen med Henrk Tollefsen, Ørjan Skommo og Markus Garberg. Vi tar først noen feriedager, så blir det mye poker.

Stolt av andreplassen

TV 2s pokerekspert Sverre Krogh Sundbø var imponert over nivået på finalebordet.

– Særlig de tre fremste spilte eminent poker. Kaggerud, unge Lien fra Sarpsborg og også Bodø-baserte Morten Åsheim Pedersen. Dyktige unge menn norske pokerentusiaster kan glede seg til å følge framover.

21 år gamle Lien ville blitt tidenes yngste «Main Event»-vinner om han hadde gått helt til topps, og er blitt en hit på sosiale medier og hos Sportskanalen- og TV 2 Sumo-seere i NM-uka. Den unge sarpingen hang slett ikke med hodet etter NM-finalen.

– Jeg er stolt av prestasjonen. Klarte å glede meg underveis og var aldri nervøs. Denne opplevelsen har vært en stor opptur, sier Lien til TV 2.

Iversen historisk

Det var totalt sju NM-øvelser under poker-uka i Stokke i Vestfold. På siste dag blei Torstein Iversen historisk da han gikk til topps i Pot Limit Omaha. 47-åringen er den eneste som har fire NM-titler i live turnerings-spill.

Fra før har Iversen NM-titler i Horse fra 2008 og 2012 og Fixed Limit Hold 'em i 2013.

– En stund siden forrige NM-tittel, smilte telemarkingen bosatt i Oslo. Deilig endelig å vinne en ny pokal.