GULLGUTT: Jakob Ingebrigtsen, her fra EM tidligere i sommer. Foto: AP Photo/Michael Sohn)
GULLGUTT: Jakob Ingebrigtsen, her fra EM tidligere i sommer. Foto: AP Photo/Michael Sohn)

Jakob Ingebrigtsen er friskmeldt

Jakob Ingebrigtsen er friskmeldt etter halsbetennelsen og stiller til start for Europa på 1500-meteren i Continental Cup i Tsjekkia til helgen.

– Det er ingenting som tilsier at Jakob ikke løper, skriver Morten Olsen i Norges Friidrettsforbund i en sms til NRK.

17-åringen, som tok to EM-gull forrige måned (1500 meter og 5000 meter), er tatt ut til å representere Europa på 1500 meter i Continental Cup i Ostrava.

Jakob Ingebrigtsen har den siste tiden slitt med sykdom, og måtte stå over Diamond League-avslutningen i Zürich i forrige uke. Derfor har det vært uvisst om den yngste av brødrene Ingebrigtsen kunne stille til start i Ostrava.

Men tirsdag bekrefter Norges Friidrettsforbund at sykdommen har sluppet taket, og at Jakob stiller opp for Europa.

Tirsdag ble det også klart at Jakob Ingebrigtsen kan ble månedens mannlige friidrettsutøver i Europa for august.

Flere nordmenn i aksjon i Zagreb
De to eldste Ingebrigtsen-brødrene klarte ikke å løpe seg til pallplass i elitestevnet i Zagreb. Med tiden 3.35,66 ble Filip best av brødrene, men kom på sjetteplass i løpet. Henrik løp inn til 3.36,46, noe som holdt til en niendeplass.

Raskest i Kroatia var kenyanske Elijah Manangoi som vant på tiden 3.32,52. Yomif Kejelcha fra Etiopia ble nummer to (3.32,59), mens Ayanieh Souleiman fra Djibouti løp inn til tredjeplass (3.33,93).

Bedre gikk det derimot for Sondre Guttormsen i stavkonkurransen. 19-åringen ble nummer to etter å ha kommet seg over 5,56 meter. Guttormsen gikk over 5,36 på første forsøk, og 5,56 på andre, mens det ble tre riv på 5,71. Det holdt til en andreplass.

Vant gjorde russiske Timur Morgunov med 5,76. Melker Svärd Jacobsson fra Sverige ble nummer tre med 5,36. Dermed slo den norske 19-åringen blant andre tidligere verdensmester Shawnacy Barber og OL-mester Thiago Braz.

På 110 meter hekk ble Vladimir Vukicevic nummer fire i Kroatia. Nordmannen løp inn på tiden 13,67, og slo blant andre europamester Pascal Martinot-Lagarde.

Spanske Orlando Ortega vant på 13,39, mens Devon Allen og Freddie Crittenden tok de to siste pallplassene. Amerikanerne løp på henholdsvis 13,50 og 13,52.

Siste norske deltaker i Zagreb, Line Kloster, løp inn til en fjerdeplass på 400 meter hekk. Den norske jenta løp inn på tiden 57,15.

Anna Yaroshchuk-Ryzhikova fra Ukraina vant på tiden 55,89. Hennes landsvenninne Viktorija Tkatsjuk ble nummer to (56,24), mens Meghan Beesley fra Storbritannia ble nummer tre på tiden 56,43.

(©NTB)