Slovakia raser mot Danmark: – Kampen gir oss ingenting

Slovakias landslagstrener Jan Kozak regner ikke med å få noe utbytte av onsdagens landskamp mot Danmark, som stiller uten alle sine stjerner.

MISFORNØYDE: Den slovakiske leiren på trening dagen før skandalekampen mot Danmark. Foto: Lukas Grinaj
MISFORNØYDE: Den slovakiske leiren på trening dagen før skandalekampen mot Danmark. Foto: Lukas Grinaj

Se Slovakia mot Danmark på TV 2 Sport Premium og Sumo onsdag klokken 20.45.

– Hva er meningen med at de kommer hit? Vil de få bøter eller problemer med UEFA? Og når vil det normale landslaget spille igjen? spurte Slovakias landslagstrener Jan Kozak tirsdag.

Spørsmålene var mange da Slovakia holdt pressekonferanse før onsdagens kamp mot et sterkt svekket Danmark.

Det danske fotballforbundet (DBU), som er i konflikt med spillerforeningen om en ny avtale, sender futsal- og andredivisjonsspillere til privatlandskampen mot Slovakia.

Lagets spillere kommer fra klubber som Vanløse, Birkerød og Jægersborg i stedet for Dortmund, Chelsea og Sevilla. Laget skal ledes av John Faxe Jensen i stedet for danskenes sjef Åge Hareide.

– Kampen gir oss ingenting, men vi blir nødt til å spille. Hadde vi visst om dette tidligere, kunne vi forberedt oss mer til neste kamp. Det er en merkelig situasjon, sier Kozak.

Selv om Slovakia ikke får den forberedelsen de så for seg før søndagens Nations League-kamp mot Ukraina søndag, ønsker Kozak å se flere spillere etter tre måneder uten landskamp.

– Jeg tar ikke hensyn til det danske laget, vi må kun konsentrere oss om oss selv. Vi så fram til å møte et sterkt dansk lag, som var med i VM. Også fansen vår så fram til det.

Danmark skal møte Wales i sin første Nations League-kamp søndag kveld.

(©NTB/TV 2)