Se Norge-Kypros på TV 2 og tv2sumo.no torsdag fra kl. 20.00

Landslagssjef Lars Lagerbäck bruker mye tid på å snakke om en stamme i laget, og at det skal bygges et lag med offensiv og defensiv samhandling.

Han har også ymtet frempå at han nå har funnet en stor del av den faste stammen.

Mange av dem har noe til felles: Av de 23 spillere i troppen har ni stykker spilt fotball for Rosenborg. En god del av dem er også trøndere.

Det merkes.

– Jeg tror nok de som er fra Oslo-området er litt lei av dialekten vår. Det begynner å bli så mange av oss at det snakkes mye ved matbordet, sier Markus Henriksen.

– Det er mange som flirer av dialekten vår, for det er en del gloser de ikke er vant til.

Hjelper i kamp

Det kan også legges til at assistent-trener Per-Joar Hansen har en fortid både som spiller og trener i RBK.

– Det må gjøres noe rett i Trøndelag, vil jeg tro, sier Alexander Sørloth.

– Vi kjenner hverandre veldig godt og har det veldig artig på samling. Jeg tror at alle vi fra Trondheim og Trøndelag spesielt gleder oss til å komme på samling. Det gjør livet på en landslagssamling veldig mye bedre. Vi har det fint sammen, og det tar vi med oss ut i kampene.

– Jeg har gledet meg i flere uker til å komme hit nå, sier enda en landslagstrønder i Ole Selnæs.

– Jeg gleder meg alltid til å komme på landslaget. De ter en fin gjeng, kule kamper, vi er veldig motiverte. Det er veldig, veldig motiverende. Så er det artig for min del at det er så mange trøndere. Det er gutter jeg har spilt med siden jeg var 13-14 år gammel. Vi kjenner hverandre veldig godt.

– Positivt

Sjefen tror det hjelper landslaget den dag i dag.

– Det er to aspekt. En del er hvor de har vokst opp eller spilt og hvilken type fotball det er. Vi spiller ikke identisk med Rosenborg i det hele tatt, men jeg tror det finnes en nytte av å ha spilt sammen, selv om de spiller på en annen måte.

– Det andre aspektet er at om folk kjenner hverandre godt og kjenner hverandre utenfor banen det har man nytte av. Jeg syns det er fantastisk bra stemning i denne gruppen totalt sett uansett om de har spilt i Rosenborg eller ikke, men jeg syns det er positivt om de kjenner hverandre både som mennesker og som fotballspillere.

– Et landslag vi ønsker å være

TV 2 ble med da spillerne fikk en guidet tur i det nye hotellet på Storo som landslaget fremover skal samles på i forbindelse med landskamper i Norge.

Og også Lars Lagerbäcks byggverk er i ferd med å reise seg – ett år etter 0-6-fadesen i Tyskland.

– Vi føler vi har tatt små steg hele veien, og føler at vi er et landslag som vi ønsker å være nå, sier Markus Henriksen.

Se Norge-Kypros på TV 2 og tv2sumo.no torsdag fra kl. 20.00