Sjekk de utrolige tallene:

Watford har allerede kopiert Leicester - kan de gjøre det igjen?

– Jeg tror ikke de går så langt, men de har krasjet alle forhåndstipsene våre. Det er det ikke noen tvil om, sier TV 2s ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Watford-Manchester United lørdag 18.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Her får du tilgang!

Watford har fått en eventyrlig start på Premier League-sesongen med fire strake triumfer.

Javi Gracias lag er med det ett av kun tre lag som står med full pott, og etter forrige rundes seier mot Tottenham ble det sågar i TV 2s studio stilt spørsmål ved hvorvidt overraskelseslaget kan sørge for nok et fotballsjokk i Premier League denne sesongen.

– Dette er smått fantastisk, for det er et lag man har snakket om at skal kjempe for tilværelsen denne sesongen. Er det Leicester-historien «all over again»? spurte programleder Jan-Henrik Børslid umiddelbart etter tittelkandidat Spurs var beseiret 2-1 på Vicarage Road.

Se høydepunktene fra kampen i vinduet øverst!

Myhre: – De har krasjet alle forhåndstipsene våre
Han refererte selvsagt til eventyrsesongen Leicester City stod for i 2015/16, da de som nedrykkstippet lag overrumplet alle gigantene og stakk av med Premier League-tittelen i det som av mange ses på som fotballhistoriens største sjokk.

Fire kamper ut i denne sesongen - eller over ti prosent ut i sesongen om man vil - har i hvert fall Watford full pott, men ekspertisen i TV 2s studio tror ikke på et nytt mirakel av leicestersk karakter.

– Jeg tror ikke de går så langt, det gjør de ikke. Men de har krasjet alle forhåndstipsene våre. Det er det ikke noen tvil om. Jeg hadde aldri trodd at Watford skulle være i nærheten av å kjempe på øvre halvdel, sa Petter Myhre.

I TV 2-studio for snart to uker siden satt også Danmarks landslagssjef Åge Hareide, som også skrøt uhemmet av Watfords heroiske snuoperasjon mot Tottenham. Men heller ikke han tror på et nytt fullstendig fotballmirakel, i så fall det andre på fire sesonger, i Premier League.

– Det lykkes for dem. Da får du ekstra krefter og ekstra tro på det. Dette er et klassisk eksempel på det. Leicester var jo fantastiske den gangen, men jeg tror ikke Watford klarer det hele veien inn. Det kommer an på bredden på stallen, det kommer skader og det kommer karantener, sa Hareide.

Les også: Den utrolige historien om spillerne bak Leicesters mirakuløse Premier League-tittel

Utrolig likhet - hadde nøyaktig samme poengsum forrige sesong som Leicester hadde året før mirakelet
Tallknusere og dem som liker å leke med statistikk har imidlertid funnet ett argument for at Watford faktisk skal kopiere Leicester-tittelen fra 2015/16-sesongen. Ser en på sesongen som ble levert i forkant av mirakelsesongen, er nemlig Javi Gracia og Elton Johns gutter nøyaktig i rute til å kopiere Claudio Ranieris mirakelrever.

I 2014/15-sesongen endte nemlig Leicester på 14. plass i Premier League, med 41 poeng etter elleve seire, åtte uavgjorte og 19 tap. De var nederlagsdømte av de fleste den påfølgende sesongen, men endte med å bli Premier League-mester mot alle odds.

Forrige sesong endte Watford på 14. plass i Premier League, med 41 poeng etter elleve seire, åtte uavgjorte og 19 tap...

Sesongstarten med fire strake triumfer er også bedre enn det Leicesters var da sensasjonslaget vant sin historiske triumf. Claudio Ranieri begynte nemlig sin Leicester-karriere med «kun» åtte poeng på de fire første kampene. De imponerte også mot Tottenham, med 1-1 i runde tre, og var ubeseiret helt til sjuende runde.

TV 2s eksperter trekker fram Vicarage Road-effekten
Imponert har også Watford gjort denne sesongen, og i forrige episode av TV 2s Premier League-podkast ble eventyrstarten selvsagt også tema. Simen Stamsø Møller tror hjemmebanen, der helgens kamp også finner sted, spiller veldig inn.

– De er knallharde. De spiller ikke nødvendigvis så bra fotball, men de klarer å lage et trøkk. Arenaen har nok også en del å si. Det er aldri lett å regne ut hvor mye det betyr, men jeg har vært der selv, og når det er liv og leven så er det skikkelig bra trøkk, sier TV 2s fotballekspert- og kommentator.

Ekspertkollega Erik Thorstvedt har også mye til overs for laget fra like nord for Londons grenser.

– Det er litt som å reise tilbake i tid. Det er litt sånn det var i gamledager. Jeg vet at de har «shinet opp» tribunen enda mer, så det begynner å bli litt finslig, men det er et eller annet der som bare er kult, sier den tidligere Premier League-keeperen.

Dersom Watford skulle fortsette å levere i sine tre neste kamper, mot Manchester United (hjemme 15. september), Fulham (borte 22. september) og Arsenal (borte 29. september), må kanskje spåmennene revurdere hvorvidt de gule og sorte faktisk kan gå hele veien.

Som man sier i Fotball-England: Stranger things have happened ...

Se Watford-Manchester United lørdag 18.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Her får du tilgang!