SJOKKTAP: En sliten og medtatt Roger Federer er ute av US Open.
SJOKKTAP: En sliten og medtatt Roger Federer er ute av US Open. Foto: Julian Finney

Federer: – Jeg fikk ikke luft

Roger Federer slet med varmen da australske John Millman ble for sterk og slo ut sveitseren i 4. runde i US Open.

Det skulle vært plankekjøring og det så slik ut da andreseedede Federer vant åpningssettet 6-3 mot 55-seedede John Millman.

Men deretter havnet sveitseren i trøbbel. Med 7-5, 7-6 (9-7) og 7-6 (7-3) sendte Millman Federer ut foran et måpende publikum.

– Glad kampen var over

Etter kampen klaget Federer over varmen.

– Det var ingen sirkulasjon i luften. Jeg fikk ikke luft. Jeg vet ikke hvorfor, men for første gang slet jeg av en eller annen grunn med forholdene.

– Det var ukomfortabelt. Jeg svettet mer og mer jo lengre kampen varte. Da mister man energi, sa Roger Federer på pressekonferansen etter kampen. Selv om han naturlig nok var skuffet viste tennislegenden også storhet og skrøt av den australske motstanderen.

– John taklet det bedre. Han kommer fra ett av de varmeste stedene i verden, Brisbane. Jeg visste det kom til å bli tøft og når man vet dét er det fort at man begynner å feile. Det er skuffende, men etter en stund var jeg kun glad for at kampen var over.

Overrasket vinner

Australske John Millman var på sin side helt i skyene etter seieren.

– Jeg vet ikke om jeg helt klarer å fatte hva som har skjedd.

– Jeg har enorm respekt for Roger og alt han har gjort denne sporten. Han er en av mine store forbilder, sa Millman.

Millmans seier betyr at storkampen i kvartfinalen mellom Federer og Novak Djokovic utgår. I stedet er det Millman som skal måle krefter med den 6.-seedede serberen.

Federer, som har vunnet US Open fem ganger, har ikke blitt slått ut så tidlig i US Open siden Tommy Robredo ble for sterk i 4. runde i 2013. Sveitseren hadde aldri tapt for en spiller rangert utenfor topp 50 i turneringen. Hele ti dobbeltfeil ødela mye.

Roger Federer hadde to settballer i annet sett. Han rotet også bort en settball i det tredje settet i en tett og forrykende tennisduell.

– Han var absolutt ikke på sitt beste i dag, men det demper ikke min glede, sa Millman.

Maria Sjarapova er også ute av US Open. Hun tapte 4-6, 3-6 mot 30.-seedede Carla Suárez Navarra.

Suárez avanserte i tennisturneringen attpåtil på sin egen 30.-årsdag. Nå venter hjemmehåpet Madison Keys i kvartfinalen.

(©NTB)