FINALEBORDET: Bak fra venstre: Kenneth Sørstad Sundet, Kornelius Lien, Erlend Viken og Robin Emil Frøyshov. Foran fra venstre: Morten Asheim Pedersen, Robert Kaggerud, Erik Haugland og Erik Lund Presterud.
FINALEBORDET: Bak fra venstre: Kenneth Sørstad Sundet, Kornelius Lien, Erlend Viken og Robin Emil Frøyshov. Foran fra venstre: Morten Asheim Pedersen, Robert Kaggerud, Erik Haugland og Erik Lund Presterud.

I kveld vinner en av disse pokerspillerne 1,3 millioner kroner

Barnehagelærer favoritt på finalebordet klart i poker-NM.

Åtte unge pokerspiller kjemper i kveld om NM-tittelen i «Main Event» i poker.

Morten Åsheim Pedersen fra Straumen i Nordland har desidert flest sjetonger og starter NM-finalen som favoritt.

28-åringen som er barnehagelærer i Bodø har en «chips-stack» på 52 millioner. De tre andre finalistene som har over gjennomsnitter er Eirik Lund Presterud (Oslo) og Kornelius Lien (Sarpsborg) med 28 millioner og Erik Haugland (Bergen) med 24 millioner.

De øvrige på finalebordet, Robin Emil Frøyshov, Robert Kaggerud, Erlend Viken og Kenneth Sørstad Sundet starter finaledagen med mellom ni og elleve millioner hver.

Den første finalisten som ryker ut belønnes med 83.750 kroner. Premiene stiger til 829.700 kroner for andreplassen og 1,3 millioner til mesteren.

Meritterte finalister

Viken er klar for sitt andre finalebord i Stokke-NM. Han blei nummer fire fredag i NM-øvelsen «High Roller».

Kaggerud blei norgesmester i «Heads Up» i Dublin-NM i mars, og kan bli den første som tar NM-tittel i det vårlige NM-et som arrangeres utenfor Norges grenser og NM på norsk jord samme høst.

Mesterskapet i Stokke er det fjerde i Norge siden Kulturdepartementet og Lotteritilsynet ga tillatelse til poker-NM i Norge i 2015. De tre første (2015-2017) blei arrangert på Gardermoen.

1767 startende

Gutta som er kommet til finalebordet er de åtte beste i et felt på 1.767 startende.

Evy Løvtangen Albrigtsen ble beste kvinne i Main Event i sitt første NM. Firebarns-moren fra Stjørdal endte på 40. plass i sin debut.

Finalebordet sendes på Sportskanalen og tv2sumo.no fra kl. 14 tirsdag.