Ny video: Her ender jakten på den beryktede brevbombemannen

Politiet i Texas har frigitt video av biljakten som endte med at bombemannen (23) sprengte seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

23 år gamle Mark Conditt spredte frykt og panikk i millionbyen Austin i Texas i mars i år.

Han sto bak fem brevbomber i området i løpet av få uker. To personer ble drept og fire ble skadet i angrepene.

Dramatisk video

Politiet har nå offentliggjort en video av biljakten som satte en stopper for bomberaidet. Videoen viser at politiet nærmer seg gjerningsmannen, og hvordan Conditts bil sprenges når han er omringet. Trolig ved hjelp av en av sine egne brevbomber.

Se den dramatiske politivideoen øverst. NB: Sterke inntrykk.

Videoen ble offentliggjort fredag. Ifølge politiet har de også lydopptak av en 25 minutter lang telefonsamtale med Conditt der han tilstår at han sto bak bombene som ble sendt i posten.

Venner og familie stilte seg uforstående til at 23 år gamle Mark Conditt sto bak brevbombene.
Venner og familie stilte seg uforstående til at 23 år gamle Mark Conditt sto bak brevbombene.

Ukjent motiv

Disse lydopptakene er imidlertid ikke offentliggjort, men myndighetene hevder han ikke sier noe om motivet bak angrepene.

De første eksplosjonene rammet afroamerikanere, noe som fikk politiet til å mistenke hatkriminalitet. Etterforskerne gikk imidlertid bort fra denne teorien da hvite og personer med latinamerikansk bakgrunn også ble rammet.

– Jeg vet at alle lurer på motivet og vil prøve å forstå hvorfor. Men vi kommer aldri til å finne en rasjonell motivasjon for disse handlingene, politisjef Brian Manley i mars.

– Han sier ikke noe om terrorisme. Det er en ung mann med store problemer som snakker om de utfordringene han har hatt som har ført ham til dette punktet, sa han videre.