NY NESTLEDER: Sylvi Listhaug overtar som nestleder i Frp og Ketil Solvik-Olsen får fortsette mens han er i USA, kom sentralstyret i Frp fram til mandag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
NY NESTLEDER: Sylvi Listhaug overtar som nestleder i Frp og Ketil Solvik-Olsen får fortsette mens han er i USA, kom sentralstyret i Frp fram til mandag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sylvi Listhaug bekreftet som ny nestleder i Frp

I en pressekonferanse mandag ettermiddag bekrefter partileder Siv Jensen at Sylvi Listhaug har blitt valgt som 1. nestleder i Fremskrittspartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Partiets sentralstyre har i dag enstemmig valgt å konstituere Sylvi Listhaug som 1. nestleder i Fremskrittspartiet, sa Siv Jensen under pressekonferansen.

Det er kun partiets landsmøte som kan velge nestledere, og Listhaug vil derfor forbli konstituert som nestleder fram til da.

Frp-leder Siv Jensen er fornøyd med valget.

– Det er en styrke for partiet at Listhaug er så engasjert i innvandring. Hun vil bidra til å gi oss bredde, sa hun etter møtet.

– Tydelig politiker

Listhaug selv lover at hun kommer til å fortsette med «å være seg selv».

– Jeg kan ikke være noen annen. Jeg er en tydelig politiker. Så opplever jeg av og til å bli vridd på, men jeg vil fortsette å være tydelig, sier hun.

Ketil Solvik-Olsen får fortsette som andre nestleder mens han er i USA det kommende året. Det tror han ikke vil bli noe problem.

– Når Siv og jeg diskuterer politisk strategi, skjer det som oftest på telefon fordi vi har vært travle begge to. Nå mister vi muligheten til å sitte rundt samme bord, men jeg kan muligens få bedre tid framover til å være nestleder, sier han.

– Jeg er veldig glad for at sentralstyret har bedt Solvik-Olsen om å fortsette som andre nestleder. Vi lever i en digital verden som gjør at han kan gjøre mye arbeid selv om han nå, veldig kort og midlertidig, skal være hjemmeværende pappa i USA, sier Jensen.

Sentralstyremøte

Sentralstyret var samlet på Frps partikontor i Oslo mandag ettermiddag for å ta stilling til om de ønsker Sylvi Listhaug som konstituert nestleder fram til partiets landsmøte i mai neste år og om partiets andre nestleder Ketil Solvik-Olsen kunne fortsette mens han bor i USA det neste året.

Partileder Siv Jensen har vært tydelig på at Listhaug er favoritt til å overta posisjonen som ble ledig da Per Sandberg trakk seg fra regjeringen og partiledelsen i august. Og Listhaug var ikke sen med å stille seg til disposisjon.

– Jeg ønsker å stå på for partiet. Jeg er engasjert og har brukt mye tid på å reise rundt i partiorganisasjonen. Det kommer jeg til å fortsette med, sa Listhaug til NTB under Arendalsuka.

Solvik-Olsen gikk av som samferdselsminister fredag som følge av planene om å flytte til USA.