Landslagssjefen: – André Hansen hadde definitivt kjempet om en startplass

Lars Lagerbäck har latt seg imponere av André Hansens spill den siste tiden.

​Se André Hansen to strafferedninger i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

André Hansen er i sitt livs form for tiden, og forrige uke reddet målvakten to (!) straffespark da Rosenborg tok seg videre til gruppespillet i Europaligaen.

I november i fjor lukket imidlertid den tidligere Lillestrøm- og Odd-keeperen døren for landslaget og Lars Lagerbäck.

– Vi har ikke hatt mer dialog enn det vi bestemte en gang i fjor. Det vi sa den gang, gjelder ennå. Vi har ikke hatt kontakt siden det, bekrefter landslagssjef Lars Lagerbäck på pressekonferansen før torsdagens TV 2-sendte Nations League-møte med Kypros hjemme på Ullevaal.

Rune Almenning Jarstein har etablert seg som det ubestridte førstevalget mellom stengene hos Lagerbäck.

– Ser du noen av de siste kampene, ikke minst den siste i Europa, så hadde definitivt kjempet om en startplass. Han var ekstremt bra i den seneste kampen de spilte, sier han.

Etter returkampen mot Shkëndija torsdag forrige uke avviste imidlertid André Hansen overfor TV 2 at det var aktuelt å komme tilbake på landslaget.

– Det har vært fem og et halvt fine år på landslaget, men jeg har aldri vært i nærheten av å være i en diskusjon om å få spille. Å være på landslaget tar mye tid, jeg begynner å bli eldre og trenger hvile for å skåne kroppen. Frem til jeg eventuelt får motivasjonen tilbake, og Lars Lagerbäck ønsker å ta meg med, har jeg tatt en pause, uttalte Hansen til Nettavisen i fjor.

I tillegg til Jarstein har Lagerbäck med Ørjan Håskjold Nyland og Sten Grytebust. Nyland har hatt en tung start på sin Aston Villa-karriere.

– Frode Grodås har det største ansvaret rundt målvaktene og er den som snakker med dem. Jeg har sett litt av hans kamper, og man kan alltid diskutere enkelte situasjoner. Som keeper får du stor oppmerksomhet. Jeg har ikke snakket med ham, men jeg opplever han som mentalt sterk og tror ikke det blir noe problem om han skal spille, sier Lagerbäck om Nyland.