POLITIET BEKREFTER: Vibeke Skofterud var påvirket av alkohol den skjebnesvangre natten.
POLITIET BEKREFTER: Vibeke Skofterud var påvirket av alkohol den skjebnesvangre natten. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Skofterud hadde promille da hun krasjet

Obduksjonsrapporten viser at Vibeke Skofterud var påvirket av alkohol da hun krasjet sin vannscooter og omkom på en holme i skjærgården utenfor Arendal natt til 29. juli.

Politiet i Agder sendte i dag ut en pressemelding der de slår fast at Vibeke Skofterud var påvirket av alkohol da hun krasjet natt til 29. juli.

– Hun hadde en verdi høyere enn det som er tillatt ved føring av båt, det vil si høyere enn 0,8 i promille. Politiet kommer ikke til å opplyse offentligheten om den eksakte promillen, sier politiadvokat ved Arendal politistasjon, Unni Guldberg.

Politiet kan ikke med bakgrunn i obduksjonsrapporten slå fast hva som var årsaken til ulykken.

– Det blir kun spekulasjoner å si noe om årsak til ulykken. Hun var alene da det skjedde, det var mørkt og siktforholdene var dårlig. Hun var i tillegg påvirket av alkohol med verdier høyere enn det som er tillatt etter småbåtloven. Alle disse momentene kan ha vært medvirkende årsaker til den tragiske ulykken, sier Guldberg.

Ifølge obduksjonsrapporten tyder alt på at skadene hun pådro seg i sammenstøtet har medført til døden umiddelbart.

Familien til Vibeke Skofterud sier den er gjort kjent med innholdet i obduksjonsrapporten og tar disse opplysningene til etterretning.

«Vannscooterturen endte på verst tenkelig vis, og ingen omstendigheter kan uansett få Vibeke tilbake. Utover dette har ikke familien noen kommentar til rapporten, og setter pris på at media fortsetter å respektere deres ønske om å sørge i fred.»