Tidligere langrennsløper Ida Eide (30) døde etter mosjonsløp

Den tidligere langrennsløperen Ida Eide døde på sykehus etter å ha fått hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim i helgen. Hun ble 30 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det får NTB opplyst fra Eides familie.

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer».

Ida Eide var søster av landslagsløperen Mari Eide (28). Søsteren har reist hjem fra langrennskvinnenes treningssamling i Livigno etter beskjeden om søsterens bortgang.

Ida Eide var en nær venninne av Therese Johaug. Eide feiret nylig 30-årsdagen sin sammen med Johaug, noe hun la ut bilde av på Instagram.

Eide var kjæreste med komiker Nils-Ingar Aadne (35).

Øystre Slidre-løperen var en viktig støttespiller for Therese Johaug under dopingsaken mot henne. Johaug er i sorg og møter ikke til det planlagte pressetreffet i Livigno mandag ettermiddag.

Det er uklart om Johaug reiser hjem fra samlingen.

– Therese synes det er helt uvirkelig. Hun tar det veldig tungt. Tankene hennes går til familien og samboeren til Ida, sier landslagets pressekontakt Gro Eide.

– Det er forferdelig tragisk. De er i sjokk alle sammen der nede. Det er veldig tungt, sier manager Jørn Ernst til VG.​

Ida Eide ble funnet av forbipasserende et stykke utenfor løypa der Norgesløpet på Jessheim gikk lørdag. Hun var bevisstløs da hun ble funnet.

– Melder av hendelsen gikk i gang med hjerte- og lungeredning umiddelbart. Hun ble fløyet med luftambulanse til Ullevål og pustet da med hjelp, sier operasjonsleder Tom Sandberg i politidistrikt Øst til Oppland Arbeiderblad.

Eide døde senere på sykehus.

– En fantastisk jente
​Pressetreffet skulle etter planen starte klokken 12.30, men ble i første omgang utsatt i 30 minutter. Litt over klokken 13 møtte landslagsløperne Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Ragnhild Haga media.

– Det er selvfølgelig helt uvirkelig og ufattelig hele situasjonen, og det er ikke lenge siden. Vi tenker masse på familien, samboer og de som står nærmest. Vi gjør det vi kan som venninner og lagvenninner og gjør det vi kan for å støtte. Men det er veldig tungt, sier Flugstad Østberg.

– Hva slags forhold hadde du til Ida?

– Ida har vært en god venninne av meg. Vi har kommet fra samme fylke og sett hverandre på skirenn fra vi var små. En fantastisk jente. Det har vært noen runder, og slike ting en ikke kan tro og forberede seg på at kan skje. Det har vært en veldig spesiell helg. Dagene har vært lange på et vis og en går i surr på hva som skjer. Hodet er alle steder og ingen steder. Veldig spesielt.

– Hvordan har Therese hatt det?

– Hun har hatt det ufattelig tøft og tar det tungt. Jeg har prøvd å være der så godt jeg kan for hun. Det er klart at det har vært nok for oss alle, og spesielt for Therese. Det er tøft, sier en gråtkvalt Flugstad Østberg.

Landslagslege Øystein Andersen bekrefter at skijentene fikk beskjed om dødsfallet søndag kveld.

Langrennsmiljøet i Norge er i løpet av en drøy måned blitt rystet av to dødsfall. 29. juli ble den mangeårige landslagsløperen Vibeke Skofterud funnet død etter en vannscooterulykke. Hun ble 38 år gammel.​

(©NTB)