Edvald Boasson Hagen og Odd Christian Eiking (t.h) er våre to antatt sterkeste kort i VM i Innsbruck
Edvald Boasson Hagen og Odd Christian Eiking (t.h) er våre to antatt sterkeste kort i VM i Innsbruck Foto: Hommedal, Marit

Sykkelstjernene mangler landslagssjef til VM

Mindre enn en måned før sykkel-VM står Norge uten landslagssjef for proffene.

Etter fem år som landslagssjef sa Stig Kristiansen opp i bakkant av VM i Bergen i fjor. På bakgrunn av anstrengt økonomi i Norges Cykleforbund ble ikke stillingen erstattet.

Planen var imidlertid at Kristiansen - som nå er sportsdirektør i Uno X Development Team - skulle hentes inn til å lede proffene i mesterskap som EM og VM. På grunn av stor reisebelastning har han imidlertid takket nei til å lede Norge i Innsbruck siste helga i september.

– Vi har jobbet for å få noen til å lede proffene. Stig er mye borte fra familien med Uno X-laget og måtte takke nei. Gabriel Rasch var også aktuell, men han er travel i Team Sky og var dessverre også forhindret, forteller Hans Falk, sportssjef i sykkelforbundet.

Har plan B
De jobber med andre alternativer, men er ikke stresset. Plan B er at Hans Falk tar denne jobben i VM sammen med juniorlandslagssjef Kai Lexberg.

– I en så tøff VM-løype som i Innsbruck handler det ikke så mye om taktikk, men at rytterne klarer å henge med så lenge man kan. I de siste mesterskapene har vi hatt medaljekandidater i både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, slik er det ikke i år, forteller Falk - som dermed mener at oppgaven som landslagssjef ikke er så avgjørende i dette mesterskapet.

Tar ikke ut noen til tempo
​Norge har seks plasser på fellesstarten i Innsbruck søndag 30. september. Kristoff har allerede varslet at han ikke ønsker å stille i VM på grunn av den tøffe løypen. Boasson Hagen og Odd Christian Eiking blir ventelig våre sterkeste kort, selv om ingen er medaljekandidater. Troppen til mesterskapet tas ut denne uka.

Selv om Norge har to plasser i VM-tempoen for menn, så kommer det ikke til å bli tatt ut noen til denne øvelsen.

– Det er ingen som har gått inn for å satse på tempo i år, og vi er langt unna å ha noen som kan ende på topp 10 her, forteller Hans Falk.