Tidligere idrettsutøver døde etter mosjonsløp

En tidligere idrettsutøver på nasjonalt plan falt om under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Kvinnen ble senere erklært død på sykehuset.

For en drøy måned siden ble Vibeke Skofterud funnet død etter en vannscooterulykke i Arendal. Nå har en ny tragedie rammet langrennsjentene.

Lørdag falt en tidligere idrettsutøver på nasjonalt plan om under et mosjonsløp lørdag. Kvinnen hadde en nær relasjon med flere av landslagsløperne.

Ifølge Oppland Arbeiderblad ble hun meldt død søndag ettermiddag på Ullevål sykehus.

Kvinnen i 30-årene ble funnet livløs av forbipasserende et stykke utenfor selve løypen i Norgesløpet på Jessheim. Ambulanse og politi ble tilkalt og var til stede sju minutter etterpå.

– En kompis, trolig også melder av hendelsen, gikk i gang med hjerte- og lungeredning umiddelbart. Hun ble fløyet med luftambulanse til Ullevål og pustet da med hjelp, sier operasjonsleder Tom Sandberg i politidistrikt Øst til avisen.

– Ingen av våre løypevakter eller mannskaper registrerte det som skjedde, og det var heller ingen løpere som meldte fra om noe unormalt, sier arrangementsleder for Norgesløpet i arrangementsklubben Ull/Kisa, Nils Kr. Wiig.