Mann falt over bord fra seilbåt i Hordaland

En større leteaksjon ble satt i gang søndag etter at en person falt over bord fra en seilbåt i Hjeltefjorden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedredningssentralen ble varslet politiet om hendelsen klokken 15.36. Personen skal ha falt over bord fra en seilbåt i Hjeltefjorden i nærheten av Angelvik på Sotra.

Den savnede er en mann i 50-årene. Mannen skal ha falt på sjøen etter å ha blitt truffet av en bom i forbindelse med låring av seil, opplyser politiet.

Fant sko

Ved 22-tiden søndag kveld sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt til NRK at de har funnet et par sko som etter alt å dømme tilhører den savnede mannen.

– Skoene ble funnet på en holme i Hjeltefjorden mellom Askøy og Litlesotra. Søket har vist at savnede ikke er på den holmen, sier Algrøy.​

En time før funnet ble gjort, meldte Hovedredningssentralen Sør-Norge at søket til sjøs var avsluttet som følge av den dårlige sikten i området søndag kveld. Strandsøket ble også avsluttet ved mørkets frambrudd.

Sjøsøk avsluttet

Vakthavende redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser til TV 2 mandag ettermiddag at søket til sjøs nå er avsluttet.

– Uten flytemidler er det ikke mulig å holde seg i live i vannet fram til i dag med den temperaturen, sier Vikøren.

Det søkes nå på land i tilfelle mannen har klart å komme seg i land og overlevd der.

Redningshunder bidrar

Søkeområdet strekker seg fra Anglavika til Ramsøy. Både redningsskøyter, redningshunder, luftambulanse, redningshelikopter, en brannbåt, Kystvakten og Røde Kors har deltatt i søket.

Operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt opplyser til Bergens Tidende at det skal ha vært to personer om bord i seilbåten.

(NTB/TV 2)