Walkers kanonskudd ga seier for tamt City: – Et ellevilt mål

I kamp nummer 52 scoret Kyle Walker sitt første for Manchester City – og for en scoring det var!

Manchester City-Newcastle 2-1

Se kampsammendrag øverst.

Kyle Walker reddet tre poeng for et litt tamt Manchester City-lag hjemme mot Newcastle.

Det gjorde han med et kanonskudd fra nærmere 30 meter. Ballen føk inn i hjørnet bak Martin Dúbravka i Newcastle-målet og sørget for 2-1 noen minutter ut i andreomgang.

– For en kanonkule. Det er et helt ellevilt mål, ropte en lyrisk TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

– Man kan se at Walker var sjokkert over seg selv, sier tidligere City-spiller Trevor Morley i Premier League-studio.

Høyrebacken la ikke skjul på at han var fornøyd med å score.

– De spilte med fem bak og fire på midtbanen, så det ville alltid være vanskelig å bryte dem ned, sier Kyle Walker.

– Det var godt å tegne seg på scoringslisten, jeg scoret ikke forrige sesong, så det var et fint øyeblikk for meg.

Viktig første mål

Scoringen var Walkers første i Manchester City-drakten etter overgangen fra Tottenham i 2017 – i kamp nummer 52.

Den ble også den siste i 2-1-seieren for et City-lag som ikke sprudlet på sedvanlig vis, selv om de, spesielt i andreomgang, hadde stålkontroll på motstanderen.

Tre poeng betyr at Manchester-klubben holder følge med Chelsea og Liverpool som med sine ubeseirede rekker er to poeng foran på tabellen.

– Andreomgangen var det enorm klasseforskjell. City kunne fort vunnet mer. De hadde ballen nesten hele tiden, og skapte nesten alle sjansene, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

City har lagt listen høyt for seg selv, så ikke misforstå: Dette var et lag med kontroll.

– De sentret Newcastle til døde. De fikk ikke tak i ballen i det hele tatt. Når man er en spiller og får ballen hvert tiende minutt, så er det vanskelig å holde fokus, sier Morley.

– I andre omgang syns jeg City var briljante. De gjorde det på en annen måte. De holdt på ballen. Det var kanskje litt kjedelig, de skapte ikke så mye, men man kunne ikke se at Newcastle skulle klare å score igjen.

Treigt City

City begynte ivrig, og Riyad Mahrez leverte første skremmeskudd etter bare noen minutter, og det skulle bare ta sju minutter før Raheem Sterling satte inn 1-0 for City.

Sterling dro seg inn i banen og curlet ballen i lengste hjørnet. Da trodde de fleste på plankekjøring, men Guardiolas menn var sjeldent stillestående og passive.

Det straffet Newcastle. En kontring etter halvtimen endte med at Salomon Rondon slo ballen på tvers til en fremadstormende DeAndre Yedlin.

Høyrebacken gjorde ingen feil, og satte inn 1-1, som holdt seg til pause.

– Det var noe treigt med City-laget. Med 1-1, så har fansen lov til å være litt misfornøyde, sier tidligere Premier League-spiller Trevor Morley i TV 2s studio.

Hjemmelagets dominans

Det tok imidlertid bare seks minutter av den andre omgangen før de lyseblå var tilbake i føringen. Og målet var av typen som setter fyr på det meste.

Kyle Walker fikk ballen på 25 meter og dundret til. Ballen suste inn i hjørnet bak Newcastle-keeper Dubravka, etter å ha passert flere forsvarerbein med liten margin på vei mot hjørnet.

Ti minutter etter 2-1-målet fikk City en kjempesjanse til å øke ledelsen.

Sergio Agüero chippet gjennom Fernandinho, men Dubravka reddet. Returen havnet til slutt hos David Silva, men også på hans avslutning var Newcastles sisteskanse på pletten.

Burde scoret mer

Hjemmelaget kjørte virkelig kampen nå og produserte sjanser på løpende bånd: Silva, Sterling og Agüero – uten at det ble flere mål.

Den størse sjansen kom på overtid da Sergio Agüero kom alene med Dubravka, som nok en gang gjorde en god inngripen. Han fikk hindret argentineren litt, og istedet for å sentre til bedre plasserte lagkamerater avsluttet Agüero utenfor.

Uten at det betyr så mye